HNS > Sudačka komisija

Nova edukacija

Održan sedmi seminar
županijskih sudačkih
instruktora

29.01.2018.
Održan sedmi seminar županijskih sudačkih instruktora
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U subotu je u prostorijama Nogometne akademije HNS-a u Sesvetama održan sedmi seminar županijskih sudačkih instruktora.

Na seminaru je bilo prisutno 29 saveznih sudačkih instruktora i instruktora-kontrolora koji su predloženi od strane Zborova/Komisija sudaca NSŽ, dok iz Dubrovačko-neretvanske županije nije predložen niti jedan kandidat.

Na otvaranju seminara sve nazočne pozdravili su dopredsjednik Komisije nogometnih sudaca HNS-a Darko Cvitković, tajnik Komisije nogometnih sudaca HNS-a Ivan Košutić te nacionalni koordinator za razvoj suđenja Igor Pristovnik.

foto: Drago Sopta/HNS

U uvodnom predavanju Draženko Kovačić obradio je temu "Pravila nogometne igre: Izmjene i dopune".

Potom je Slavko Čulina ispred ZNS-a predstavio strukturu "Talent & mentor program u Zagrebačkom nogometnom savezu", na što se nadovezao Ante Vučemilović-Šimunović ml. predstavivši "Talent & mentor program u I, II i III HNL".

foto: Drago Sopta/HNS

Domagoj Vučkov obradio je područje "Suradnja sudačkog tima tijekom utakmice" dok je Tomislav Šetka u nastavku seminara održalo predavanje na temu "Pravilo 11 – Zaleđe".

Predavanja su bila temeljita i poučna, s prikazima putem PowerPoint prezentacija i prikazivanjem Uefinih i Fifinih DVD-a te video-isječaka s utakmica MAXtv Prve lige, koje će instruktori prikazivati mladim i talentiranim sucima iz svojih županija.

Na kraju seminara nacionalni koordinator za razvoj suđenja Igor Pristovnik upoznao je nazočne instruktore o obvezama i zadacima koje moraju provesti u svojim županijama te edukacijama svojih talentiranih sudaca kako bi ih mogli pripremiti za više liste suđenja.

foto: Drago Sopta/HNS

foto: Drago Sopta/HNS

foto: Drago Sopta/HNS

foto: Drago Sopta/HNS

Još vijesti