Reprezentacija > Muška > A

Hrvati u akciji u Europskoj ligi

RB Salzburg izbacio
Borussiju (D),
Atletico uvjerljiv u
Moskvi

15.03.2018.
RB Salzburg izbacio Borussiju (D), Atletico uvjerljiv u Moskvi
foto: UEFA
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U četvrtak su odigrane uzvratne utakmice osmine finala Europske lige, a u natjecanju je ostalo i nekoliko hrvatskih nogometaša.

Sudar Vedrana Ćorluke i Šime Vrsaljka u Moskvi pripao je Atleticu, isto kao i onaj u Madridu prije tjedan dana. Momčad Diega Simeonea slavila je 5:1 (ukupno 8:1) te osigurala četvrtfinale, a Vrsaljko je odigrao drugo poluvrijeme. Ćorluka je ponovno bio u udarnoj postavi Lokomotiva, da bi u 75. minuti morao izaći zbog ozljede. 

Josip Pivarić i njegov Dynamo završili su europski put domaćim porazom od Lazija (2:0, ukupno 4:2), pri čemu je hrvatski branič odradio cijelu utakmicu.

Od Europe se oprostio i Milan, novim porazom od Arsenala (3:1, ukupno 5:1). Nikola Kalinić u igru je na Emiratesu ušao u 67. minuti, umjesto Cutronea.

RB Salzburg sačuvao je prednost stečenu u Dortmundu (2:1) te s 0:0 pred svojim navijačima izbacio Borussiju. Duje Ćaleta-Car igrao je od početka do kraja, a Marin Pongračić nije bio u kadru Austrijanaca.

Diego Živulić pratio je s klupe za pričuve dramatični uzvrat Viktorije i Sportinga u Plzenu, u kojemu su naposljetku uspješniji bili gosti iz Lisabona, koji su pogotkom u produžetku osigurali ukupnu pobjedu 3:2 (2:0, 1:2). Kristijan Bistrović također je ostao na klupi u preokretu moskovskog CSKA na gostovanju kod Lyona - Rusi su pobjedom 3:2, zahvaljujući pravilu pogodaka u gostima, prošli dalje.

Još vijesti