HNS

Loptom protiv nasilja

HNS i hrvatski
prvoligaši podržali
Svjetski dan Roma

09.04.2018.
HNS i hrvatski prvoligaši podržali Svjetski dan Roma
foto: Robert Matić / HNK Hajduk
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Klubovi Hrvatski Telekom Prve lige pridružili su se Svjetskoj organizaciji Roma i Hrvatskom nogometnom savezu u obilježavanju Svjetskog dana Roma.

Svjetska organizacija Roma i ove godine proslavila je Svjetski dan Roma, koji se obilježava 8. travnja u spomen prvom sastanku predstavnika Roma u travnju 1971. godine i čiji je cilj promicati romsku kulturu te suprotstaviti se diskriminaciji i rasizmu. 

Dana 5. travnja Svjetska organizacija Roma organizirala je u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom malonogometni turnir na kojem su zaigrale romska reprezentacija, reprezentacija azilanata te brojne druge nogometne momčadi, a Svjetski dan Roma nekoliko dana kasnije obilježili su i hrvatski prvoligaši na utakmicama 28. kola Hrvatski Telekom Prve Lige. Prije početka okršaja između Cibalije i Inter-Zaprešića, Rudeša i Osijeka, Hajduka i Lokomotive te Slaven Belupa i Rijeke, igrači su na teren izašli s porukom "loptom protiv nasilja, diskriminacije, rasizma i siromaštva" kako bi podigli svijest o važnoj ulozi sporta u poticanju zajedništva i razumijevanja među različitim društvenim skupinama.

"Nogomet igraju i gledaju ljudi svih boja kože, vjeroispovijesti i nacionalnosti, a diskriminaciji nije mjesto ni na nogometnim terenima niti na tribinama", najavili su spikeri na početku utakmica. 

Još vijesti