HNS

Uhvaćeni u mreži

Šest Hrvata u
polufinalima
europskih natjecanja

19.04.2018.
Šest Hrvata u polufinalima europskih natjecanja
foto: Hard Rock Stadium
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

HNS donosi tjedni pregled najzanimljivijih objava na društvenim mrežama vezanih za hrvatske reprezentativce te hrvatski i svjetski nogomet.

1. Modrić, Kovačić i Real Madrid na Bayern; Lovren i Liverpool na Romu

Nakon uspješne kampanje u četvrtfinalnim dvobojima, tri hrvatska reprezentativca izborila su svoje mjesto u polufinalu Lige prvaka. Luka Modrić i Mateo Kovačić na ždrijebu u Nyonu saznali su da ih od plasmana u finale dijele dva susreta s minhenskim Bayernom koja će se održati 25. travnja i 1. svibnja, dok će se branič Dejan Lovren i njegov Liverpool u polufinalnim okršajima suočiti s Romom 24. travnja i 2. svibnja. 

 

2. Vrsaljko i Atletico Madrid na Arsenal, Ćaleta-Car i Pongračić s Red Bull Salzburgom na Marseille

U polufinalnom krugu Europske lige također su preostala tri Hrvata: branič reprezentacije Šime Vrsaljko i Atletico Madrid zaigrat će protiv Arsenala, dok će mladi reprezentativci Duje Ćaleta-Car i Marin Pongračić s Red Bull Salzburgom pokušati nadjačati Olympique Marseille.

 

3. Niko i Robert Kovač u svibnju protiv (a od ljeta na čelu) Bayerna

Njemački prvak Bayern München najavio je da će od početka sljedeće sezone trenersku palicu preuzeti bivši izbornik i kapetan Hrvatske Niko Kovač. U Münchenu će se mu se kao glavni pomoćnik pridružiti i brat Robert Kovač, nekadašnji reprezentativac i bivši član stožera Vatrenih.

"Pročitao sam njegovu životnu priču i vrlo je pozitivna. On radi s igračima raznih pozadina i iz raznih država u Frankfurtu te je u tome jako uspješan. Nema sumnje u to da mu je suđeno da trenira Bayern. On je vrijedan, inovativan, rječit i živi za nogomet. Uz to, sjajan je trener. Vjerujem da je njegov dolazak odlična odluka od strane Bayerna", izjavio je sadašnji trener Bayerna i legenda njemačkog nogometa Jupp Heynckes o svom nasljedniku. 

Prije prelaska u Bayern, braća Kovač završit će sezonu s Eintrachtom, s kojim su izborili mjesto u finalu Njemačkog kupa. Kako bi s frankfurtskom momčadi podigli svoj prvi trenerski pokal, Niko i Robert Kovač morat će se suočiti sa svojim budućim klubom i nadjačati ih u finalnoj utakmici. 

 

4. Perišić, Mandžukić i Brozović u odličnoj formi

Tri hrvatska reprezentativca u Serie A pokazali su dobru golgetersku formu uoč Svjetskog prvenstva u Rusiji. Nakon dva pogotka glavom u drugom četvrtfinalnom okršaju Juventusa i Real Madrida, napadač Hrvatske Mario Mandžukić zatresao je mrežu Sampdorije u Juventusovoj pobjedi (3:0).

Marcelo Brozović i Ivan Perišić zabili su za milanski Inter u pobjedi protiv Cagliarija (4:0), a Perišiću je za pogodak asistirao upravo suigrač iz reprezentacije Brozović.

 

🤔 #vogliamolachampions 🤔

A post shared by Super]Kralj[tata]BroZ (@marcelo_brozovic) on

 

5. Hrvatska protiv Portugala i Jordana 

Uz četiri natjecateljske utakmice Lige nacija, Hrvatski nogometni savez dogovorio je i dvije atraktivne prijateljske utakmice koje će se odigrati na jesen 2018. godine. Hrvatska će se u rujnu susresti s aktualnim europskim prvakom Portugalom, a u listopadu će na domaćem terenu po prvi puta zaigrati protiv Jordana.

Još vijesti