HNS

Druženje na Cvjetnom trgu

Šuker: "Navijači će
uživati u jednom od
najboljih SP-a"

17.04.2018.
Šuker: "Navijači će uživati u jednom od najboljih SP-a"
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U organizaciji HNS-a, Veleposlanstva Ruske Federacije i Grada Zagreba održano je druženje povodom skorašnjeg nastupa hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji.

U Cafeu de Paris na zagrebačkom su Cvjetnom trgu Hrvatski nogometni savez, Veleposlanstvo Ruske Federacije u Republici Hrvatskoj i Grad Zagreb organizirali druženje, a okupljenima su se obratili predsjednik HNS-a Davor Šuker, ruski veleposlanik Anvar Azimov te gradonačelnik Zagreba Milan Bandić

Navijači koji putuju na utakmice hrvatske reprezentacije u Rusiji tom su prilikom mogli saznati više o iskaznici za navijače (FAN ID), prijevozu u Rusiji te gradovima domaćinima.

foto: Drago Sopta/HNS

Predsjednik Šuker uručio je veleposlaniku Azimovu i gradonačelniku Bandiću i prigodne darove, hrvatsko-ruski dres.

"Siguran sam da će Rusija organizirati jedno od najboljih SP-a i da ćemo dobro upoznati njihovo gostoprimstvo. Imaju veliku podršku naroda i napravili su sjajne stadione. Mi idemo utakmicu po utakmicu - najvažnije je proći prvi krug. Ključno je da budemo zdravi, a imamo i izbornika spremnog za sve izazove. Navijači će pak moći uživati u toj prekrasnoj zemlji", istaknuo je Šuker.

foto: Drago Sopta/HNS

Navijači koji neće putovati u Rusiju moći će bodriti Vatrene u navijačkim zonama u samom centru glavnog grada, najavio je gradonačelnik Bandić.

"Svi će moći utakmice gledati na Trgu bana Jelačića, u danima kada ćemo u Moskvi dobiti Zagrebački trg. Zagreb je grad-prijatelj s Moskvom i St. Peterburgom, a sport spaja prijateljske narode poput hrvatskog i ruskog, i čast mi je što ćemo pratiti Vatrene i njihove uspjehe", kaže.

 

Veleposlanik Azimov također ima velika očekivanja od hrvatske reprezentacije na nadolazećoj svjetskoj smotri.

"Nogomet je lokomotiva hrvatsko-ruskih odnosa, a Bandić i Šuker velika su pomoć pri tome. Rusija je spremna za SP i pružit će svima toplu dobrodošlicu. Mnogi će navijati za Hrvatsku, snažnu reprezentaciju koja može daleko - moja je prognoza najmanje do polufinala. To Vatreni i zaslužuju. Hvala navijačima na podršci završnom turniru, politiku ne treba miješati u sport. Sport bi trebao biti u službi mira i prijateljstva", naglasio je.

foto: Drago Sopta/HNS

Još vijesti