HNS > Sudačka komisija

Hrvatska sutkinja na velikoj sceni

Sanja Rođak-Karšić
sudi finale LP i SP
U-20

10.05.2018.
Sanja Rođak-Karšić sudi finale LP i SP U-20
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatska sutkinja Sanja Rođak-Karšić dobila je nova vrijedna priznanja: imenovana je u sudački tim za finale Lige prvaka te je uvrštena na popis pomoćnih sutkinja za svjetsku smotru U-20.

Finale ovosezonske Lige prvakinja igrat će se 24. svibnja u Kijevu, dva dana prije muškog sraza Real Madrida i Liverpoola, a za trofej najbolje ekipe borit će se njemački Wolfsburg i francuski Lyon.

U sudački tim za tu je utakmicu uvrštena i hrvatska sutkinja Sanja Rođak-Karšić, kao druga pomoćna sutkinja, uz glavnu sutkinju Janu Adamkovu iz Češke i prvu pomoćnu sutkinju Sian Massey iz Engleske.

Četvrta je sutkinja Kateryna Monzul iz Ukrajine, a pričuvna pomoćna sutkinja njezina sunarodnjakinja Maryna Strilecka.

Osim toga, Sanja Rođak-Karšić izabrana je za jednu od pomoćnih sutkinja na nadolazećem Svjetskom prvenstvu za nogometašice do 20 godina, koje će od 5. do 24. kolovoza biti održano u Francuskoj.

Europu će zastupati ukupno deset pomoćnih, uz pet glavnih sutkinja.

"To je velika prilika za sve sutkinje. SP U-20 važno je natjecanje nakon kojega možemo biti preporučene za seniorsko Svjetsko prvenstvo, ukoliko dobro odradimo posao. Ulog je velik", naglasila je francuska sutkinja Stephanie Frappart.

 

Još vijesti