Reprezentacija > Muška > A

Odgovarajući dvoboj s Portugalom

Dalić: "Svi su sada
dali koliko mogu"

06.09.2018.
Dalić: "Svi su sada dali koliko mogu"
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatski izbornik Zlatko Dalić prokomentirao je neriješenih 1:1 s europskim prvakom Portugalom, u prijateljskoj utakmici uoči debija u Ligi nacija kod Španjolske.

Kvalitetna partija Portugala 

"Nisam očekivao lijepu utakmicu s obzirom da nam je to bio prvi nastup nakon Svjetskog prvenstva, a ugodno sam iznenađen portugalskom reprezentacijom i njihovim mladim, brzim igračima, pogotovo na bokovima - primjerice Brumom koji odlično radi višak. Imaju kvalitetu i namučili su nas, prisilili nas da se branimo, i imali su dosta šansi iz kojih su mogli zabiti. Rade dobar posao uoči kvalifikacija za Europsko prvenstvo, a to je ono što i mi želimo"

Hrvatska odradila ispit

"Mi smo pokušali dati šansu svim igračima i bio nam je ovo dobar ispit, dobar pokazatelj za budućnost. Bio je to odgovarajući dvoboj za situaciju u kojoj se nalazimo i dobra priprema za Španjolsku. Igrali smo koliko možemo, koliko su nam dopustili snaga, energija i priprema. Ne možemo donositi sudove o igračima nakon polusatnih nastupa, no svi će dobiti priliku nametnuti se. Uspjeli smo parirati Portugalcima, iako smo bili slabiji u posjedu lopte, dok smo u drugom poluvremenu bili dosta jalovi prema naprijed"

Poslije Portugala - Španjolska

"U Portugalu je bio lijep ambijent, lijepa atmosfera, a ljudi su nas pozdravili kao svjetske viceprvake. Rekao sam već da je rezultat bitan, ali nije primaran. Pokušat ćemo popraviti neke segmente, pogotovo prekid jer smo na taj način primili pogodak. Bit će protiv Španjolske bolja utakmica, ali i mi ćemo biti bolji. Svi su sada dali koliko mogu, svoj maksimum, i veseli nas svaki novi igrač koji se pojavi i pokaže kvalitetu. To nam treba"

Još vijesti