Natjecanja > Superkup

Minimalna pobjeda nad Rijekom

Dinamo pobjednik
hrvatskog Superkupa

13.07.2019.
Dinamo pobjednik hrvatskog Superkupa
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Prvak Dinamo i pobjednik Kupa Rijeka odlučivali su u subotu na Maksimiru o ovogodišnjem osvajaču Superkupa, a više su uspjeha imali Zagrepčani.

Dinamo je prošle sezone osvojio novi naslov prvaka Hrvatske, a u finalu Kupa drugi je domaći trofej uzela Rijeka te je na početku nove sezone odigrano novo izdanje hrvatskog Superkupa.

Susret je odigran na maksimirskom stadionu u Zagrebu, a Dinamo je do naslova stigao minimalnom pobjedom 1:0. Pobjednički je pokal uručio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker.

foto: Drago Sopta/HNS

Odlučujući se trenutak zbio u 42. minuti, kada je Gojak snažnim i preciznim udarcem u gornji kut matirao Slugu i, pokazalo se, riješio utakmicu.

Zagrebački Modri tako su stigli do svog šestog Superkupa u povijesti samostalne Hrvatske ('02, '03, '06, '10, '13, '19), jednog više od Hajduka ('92, '93, '94, '04, '05), dok je Rijeka ostala na jednom osvojenom Superkupu ('14).

Sljedećeg vikenda počinje novo izdanje Hrvatski Telekom Prve lige, pri čemu će Dinamo u petak dočekati Lokomotivu, a Rijeka dan poslije ugošćuje Varaždin.

foto: Drago Sopta/HNS

foto: Drago Sopta/HNS

foto: Drago Sopta/HNS

Još vijesti

  • Disciplinska komisija izrekla kazne za utakmicu SuperSport Superkupa

    24.07.2023.

    Disciplinska komisija izrekla kazne za utakmicu SuperSport Superkupa

    Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza danas je održala sjednicu na kojoj je donijela odluke o kaznama vezanim uz utakmicu SuperSport Superkupa između Dinama i Hajduka na Maksimiru.  ...

  • Dinamo svladao Hajduk i osvojio Superkup

    15.07.2023.

    Dinamo svladao Hajduk i osvojio Superkup

    Ovogodišnji je pobjednik SuperSport Hrvatskog nogometnog superkupa momčad zagrebačkog Dinama, koja je pogotkom Baturine nadjačala splitski Hajduk rezultatom 1:0. Prvi sraz vječnih rivala u novoj...

  • Maksimirska poslastica

    14.07.2023.

    Maksimirska poslastica

    Ima li bolje najave nove sezone na hrvatskim prvoligaškim travnjacima od najvećeg hrvatskog derbija? Dinamo i Hajduk odmjerit će snage u subotnjoj utakmici SuperSport Superkupa na stadionu Maksimir u...

  • Dinamu prvi trofej sezone, Modri na jedanaesterce svladali Hajduk

    09.07.2022.

    Dinamu prvi trofej sezone, Modri na jedanaesterce svladali Hajduk

    Ovogodišnje izdanje SuperSport Hrvatskog nogometnog Superkupa pripalo je Dinamu, koji je nadjačao Hajduk u raspucavanju s bijele točke, nakon maksimirskih 0:0. Vječni rivali Dinamo i Hajduk otvorili...