Grassroots > Manjine

Uz potporu HNS-a

U Baranji održan 14.
nogometni kamp
nacionalnih manjina

23.09.2019.
U Baranji održan 14. nogometni kamp nacionalnih manjina
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Početkom rujna održan je 14. nogometni kamp nacionalnih manjina Republike Hrvatske, pod nazivom Baranja 2019. Sudjelovalo je oko 150 djevojčica i dječaka u dobi između 6 i 16 godina s područja Osječko-baranjske županije.

Kamp je održan u Kneževim Vinogradima, na stadionu NK Borac, a zahvaljujući djeci, trenerima, sportskim djelatnicima, Nogometnom središtu Beli Manastir, Nogometnom savezu Osječko-baranjske županije, PU Osječko-baranjskoj, Gradu Belom Manastiru, Općini Kneževi Vinogradi, Osječko-baranjskoj županiji, Svjetskoj organizaciji Roma te potpori Hrvatskog nogometnog saveza kroz program Grassroots, nogometni je program izveden u cijelosti i poslana je jasna poruka u svijet - igrajući nogometnom loptom svi se trebamo ujediniti i svojim ponašanjem poticati borbu protiv rasizma, mržnje i bilo kakve diskriminacije u društvu.

Program kampa je započeo himnom i minutom šutnje te paljenjem svijeća ispred spomen-ploče na stadionu, čime je odana počast svim poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu.

Okupljenima se obratio Toti Dedić, predsjednik Svjetske organizacije Roma, koji je zahvalio svim sudionicima i institucijama koje su omogućile organizaciju u Baranji. U ime predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Davora Šukera, nazočne je pozdravio i Ante Vučemilović-Šimunović, dopredsjednik HNS-a i predsjednik ŽNS-a Osječko-baranjskog, poručivši da će HNS i ubuduće podupirati ovakve sportske manifestacije te je zaželio je puno uspjeha u održavanju ovog nogometnog kampa.

Sportski djelatnici, uzvanici i djelatnici Policijske uprave Osječko-baranjske zajedno su s organizatorima dodijelili nogometne lopte, diplome, zahvalnice, promotivne majice Grassroots, letke s natpisom "Budi navijač, a ne razbijač", sportske knjige i ostale sportske rekvizite, a uručeni su i darovi djeci s posebnim potrebama Robertu Pliglu i Ivanu Bolšecu. Svi su se sudionici kampa zajednički fotografirali, a cijeli je događaj je zabilježila i kamera HTV-a te će biti prikazan na malim ekranima.

foto: Drago Sopta/HNS

Još vijesti