HNS > Sudačka komisija

Testiranje u Sesvetama

Održan seminar
malonogometnih sudaca
i kontrolora 1. HMNL

05.10.2019.
Održan seminar malonogometnih sudaca i kontrolora 1. HMNL
foto: Marijan Dobrović
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U Sesvetama je od 20. do 22. rujna 2019. godine održan 26. seminar malonogometnih sudaca, jedinstvene liste Prve HMNL – 1. skupina i 2. skupina, te 7. seminar kontrolora 1. HMNL.

Seminar je otvoren nakon zajedničkog fotografiranja te je započeo analizom suđenja u sezoni 2018./2019. Prikazane su video-snimke s odigranih prvenstvenih utakmica Prve i svih skupina Druge HMNL.

Na seminaru je bilo prisutno 38 sudaca i jedna sutkinja. Iz opravdanih ili neopravdanih razloga seminaru nije prisustvovalo 12 sudaca koji će biti pozvani na ponovljeni seminar.

Obavljena je i teorijska provjera sudaca iz poznavanja PNI, a po prvi je puta testiranje obavljeno on-line, pri čemu su svi suci zadovoljili. Održana su i stručna predavanja koja su pripremili Ivan Novak, Fifin i Uefin futsal instruktor i kontrolor, te Edi Šunjić i Marijan Dobrović, malonogometni instruktori i kontrolori.

foto: Marijan Dobrović

Tjelesna provjera svih sudaca održana je u dvorani Sava Sport u Sesvetama, pod vodstvom nacionalnog fitness-instruktora Draženka Kovačića i njegovog pomoćnika Marijana Dobrovića.

Završni dio seminara uključivao je donošenje zaključaka i izvješće o postignutim rezultatima uz naputke pred početak natjecanja 1. HMNL, uključujući ozbiljan pristup, pridržavanje i primjenu PNI uz striktno pridržavanje naputaka vezanih za blokiranje igrača, ponašanje u tehničkom prostoru (nulta tolerancija) i timski rad sudaca na terenu. Kontrolori sudaca moraju se pridržavati novih naputaka o ocjenjivanju te adekvatno ocjenjivati suce za njihovu prezentaciju tijekom utakmice.

Seminarom je rukovodila Komisija u sastavu Ante Kulušić, Draženko Kovačić, Ivan Novak, Edi Šunjić, Marijan Dobrović, Igor Pristovnik i Ivan Košutić.

foto: Marijan Dobrović

Još vijesti