Grassroots

Libijski veterani na oporavku u Slavoniji

Za futsalske
reprezentativce u
Osijeku navijali i
ratni invalidi

04.02.2020.
Za futsalske reprezentativce u Osijeku navijali i ratni invalidi
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatska futsalska reprezentacija u dvorani Gradski vrt odigrala je tri utakmice Elitnog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, na kojima su ih bodrili i libijski ratni invalidi koji gostuju u Hrvatskoj na rehabilitaciji u Bizovačkim toplicama.

Skupina teško ranjenih vojnika iz Libije trenutačno se nalazi na višemjesečnoj rehabilitaciji u Bizovačkim toplicama. Projekt slavonskog lječilišta za pomoć libijskim ranjenicima traje od sredine 2019. godine, a naglasak je na pomaganju libijskim pacijentima s najtežim ozljedama koji u okolici svojih prebivališta u Libiji nemaju dostupnu medicinsku skrb koja im je potrebna.

Skupina libijskih pacijenata iz Bizovačkih toplica bodrila je i hrvatske reprezentativce na utakmicama Elitnog kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u futsalu. Ratne invalide u Osijeku su pozdravili član Izvršnog odbora HNS-a Ile Topuzović i glavni instruktor Petar Krpan te su im kao poklon uručili i majice koje je HNS proizveo povodom plasmana na Europsko prvenstvo, a s libijskim navijačima fotografirali su se i hrvatski reprezentativci.

foto: Drago Sopta/HNS

foto: Drago Sopta/HNS

foto: Drago Sopta/HNS

Još vijesti