HNS > Ulaznice

Preprodaja ulaznica za EURO 2020

Informacije za
hrvatske navijače

04.02.2020.
Informacije za hrvatske navijače
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatski nogometni savez ovim putem želi podijeliti s navijačima dodatne informacije o ulaznicama za UEFA EURO 2020., uključujući upozorenje o nedozvoljenoj preprodaji ulaznica te mogućnostima zamjene ili povrata kupljenih ulaznica.

Prošloga tjedna UEFA je održala ždrijeb za kupnju ulaznica za utakmice hrvatske reprezentacije na Euru 2020., nakon čega su svi navijači obaviješteni o statusu svoje prijave.

PREPRODAJA ULAZNICA

Kao što je, nažalost, i uobičajeno za velika natjecanja zbog velikog interesa navijača u svakoj zemlji sudionici, ulaznice za Euro 2020. pojavile su se na različitim oglasnicima i drugim kanalima tzv. "crnog tržišta". Ovim putem želimo upozoriti navijače da ni u kojem slučaju ne kupuju ulaznice putem bilo kojih kanala koji nisu službeni (isključivo UEFA) jer s takvom ulaznicom neće moći ući na utakmice. Ulaznice su personalizirane te su po prvi puta u elektronskom formatu. Posebna kontrola ulaska bit će visoko sofisticirana, striktna i temeljita te će na stadion moći ući samo osobe koje imaju valjanu elektronsku ulaznicu na vlastito ime i prezime.

S druge strane, UEFA će omogućiti navijačima Hrvatske da ponude svoje kupljene ulaznice na prodaju po nominalnoj vrijednosti putem euro2020.com/tickets (putem platforme za službenu preprodaju ulaznica). UEFA će naknadno izdati obavijest kada će se otvoriti navedena platforma.

ZAMJENA ULAZNICA

Nakon što je narudžba zaključena, nije moguća naknadna izmjena ili poništenje. Drugim riječima, nije moguće mijenjati odabranu utakmicu (ili utakmice), količinu ili kategoriju ulaznica odnosno osobne podatke vlasnika ulaznica.

U ovoj fazi moguće je samo platiti sve ulaznice ili neplaćanjem odustati od cjelokupne kupovine. Naknadno će biti moguće bilo koju pojedinačnu, već kupljenu ulaznicu prodati po nominalnoj cijeni putem službene Uefine platforme za preprodaju ulaznica. 

PLAĆANJE

Ulaznice se mogu kupiti VISA i MasterCard kreditnim ili debitnim karticama za koje je dostupna mogućnost kupovine putem interneta ili putem platforme Alipay. U slučaju da imate takvu karticu, a kupovina Vam je neuspješna, provjerite sa svojom bankom postavljena ograničenja oko dnevnog limita s obzirom na relativno velike iznose potrebne za kupnju ulaznica za Euro.

NAKNADNA KUPNJA

Hrvatski nogometni savez neće imati u prodaji ulaznice za ovo natjecanje. Sve ulaznice raspoložive za hrvatske navijače prodavale su se putem Uefe.

UEFA je najavila još jedan krug prodaje ulaznica, u kojem će se u prodaji naći sve naplaćene i neiskorištene ulaznice, a tada će prodaja biti po načelu "Tko prvi". Molimo Vas da pratite Uefine stranice gdje će na vrijeme biti sve objavljeno.

Još vijesti