Natjecanja > Futsal

Futsalska Liga prvaka

Video: Olmissum u
osmini finala!

17.01.2021.
Video: Olmissum u osmini finala!
foto: HINA
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

MNK Olmissum ostvario je plasman u osminu finala futsalske Lige prvaka pobijedivši u Omišu Charleroi 4:1. Omišani su mjesto među 16 najboljih eruopskih momčadi izborili zahvaljujući dvama pogocima Valerija Jurića i Stjepana Perišića.

 

Unatoč velikoj inicijativi Omišana u prvom dijelu, mreže su do odmora mirovale. U nastavku je poslije samo minutu i pol Valerije Jurić postigao sjajan pogodak s desetak metara. U zadnjih osam minuta dogodio se konačni rasplet, Belgijanci su sve češće koristili "letećeg vratara”, što je najprije kaznio Stjepan Perišić u 33. minuti pogotkom sa svoje polovice igrališta na prazan gol. Minutu kasnije je oštar ubačaj Canarisa iskoristio Rahou za 2:1, ali već u 35. minuti Valerije Jurić je u kontri sjajnom minijaturom u kontri povećao vodstvo Omišana (3:1). Konačni rezultat minutu prije kraja postavio je Perišić još jednom pogodivši preko cijelog terena za konačnih 4:1.

Osminu finala izborili su i španjolski klubovi Barcelona i Inter Movistar, kazahstanski Kairat Almaty i Aktobe, portugalski Sporting i Benfica, ruski KPRF i Ugra Yugorsk, ukrajinski Kherson, rumunjski United Galati, litvanski Vytis, slovenski Dobovec, mađarski Berettyoujfalu, češki Chrudim i francuski ACCS Asnières Villeneuve.

Olmissum u ždrijebu osmine finala neće biti nositelj pa će njegov idući protivnik biti momčad iz Španjolske, Portugala, Rusije ili Kazahstana. Petu godinu zaredom hrvatski prvak je ušao među 16 najboljih europskih momčadi.

Još vijesti