Natjecanja > Futsal

Vrgorac niže pobjede

Mateo Roskam: “Lakše
se diše”

27.02.2021.
Mateo Roskam: “Lakše se diše”
foto: CROfutsal
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Tri od tri. Tako to izgleda u slučaju Vrgorca, koji je upisao tri uzastopne pobjede u Prvoj HMNL, posljednju u petak na domaćem terenu protiv Universitasa. Dakle, Novo Vrijeme Apfel 4:0, Square 2:1 i Universitas 5:4!

 

U prethodne dvije najveći je obol dao Mateo Roskam, koji postigao po dva pogotka protiv Makarana i Dubrovčana. Protiv Universitasa se nije upisao u listu strijelaca, ali je sudjelovao u uzbudljivoj završnici u kojoj su Splićani dvadesetak sekundi prije kraja došli do izjednačenja, ali Vrgorčani tri sekunde do isteka postigli pobjedonosni pogodak.

“Znali smo da će biti neizvjesno protiv Universitasa, koji u posljednje vrijeme ima jako dobre rezultate. Ispalo je da smo u dvije posljednje utakmice na samom kraju dolazili do pobjeda, što dovoljno govori o karakteru momčadi. Poslije ovih triju pobjeda lakše se diše.”, kaže Mateo Roskam, kojemu je posebno draga pobjeda u “susjedskom” derbiju protiv Novog Vremena Apfel.

“Naravno! Mnogi će reći da je to bilo svojevrsno iznenađenje s obzirom na položaj na ljestvici njih i nas, ali… Oni koji malo bolje poznaju malonogometne prilike u ovom kraju, znaju da je tradicija više na našoj strani. Uvijek smo dobro prolazili s Makaranima, to su uglavnom bivali izvjesni ishodi, ha, ha, ha… A što se mojih golova tiče, nekad uđe, nekad ne, tako je to. Drago mi je da sam mogao pomoći.”.

Mateo je neočekivano završio u futsalskim vodama nakon što je cijeli život proveo na nogometnim terenima, između ostalog i kao prvotimac prvoligaša Slaven Belupa za koji je u sezoni 2013./14. upisao devet prvenstvenih i dva nastupa u Kupu.

“Došao sam na poziv tadašnjeg trenera Ivana Katalinića, ali on je brzo otišao pa se poslije moj status u momčadi malo promijenio. Prethodno sam igrao u španjolskoj Leonesi i Širokom Brijegu, a poslije Koprivnice me život odveo na drugi kraj svijeta…”.

A to će reći da je završio u Maleziji i Singapuru, braneći boje Sime Derbyja, Tampines Roversa, Sarawaka i UKM-a.

“Bilo je to odlično iskustvo, upoznao sam novu kulturu, osigurao se financijski. Mogu reći da sam imao plaćeni godišnji odmor, ha, ha, ha… Međutim, rodila mi se druga kći, nedostajala mi je obitelj i odlučio sam se vratiti. Sedam, osam mjeseci nisam ništa radio, a onda su me moji prijatelji iz Vrgorca pitali da li bih im pomogao… Prihvatio sam, iako nisam igrao mali nogomet valjda petnaest godina, ali nešto je ostalo, ha, ha, ha… Doduše, još uvijek učim, poslije svega što sam prošao u nogometu došao sam u situaciju da učim u futsalu od suigrača sedamnaestogodišnjaka.”.

Mateo svojim mlađahnim suigračima može pomoći iskustvom, za dobrobit momčadi koja se trima uzastopnim pobjedama malo oporavila i odmakla sa začelja.

“Ono što svi priželjkujemo je izbjeći borbu za ostanak do samog kraja. Svjesni smo da je liga vrlo izjednačena i da moramo nastaviti skupljati bodove, to je jedini recept. Poslije ovih pobjeda se malo lakše diše.”, zaključio je Roskam.

Još vijesti