Natjecanja > Futsal

Futsalska Liga prvaka

Marijan Kustić
obišao Višnjik pred
skorašnji početak
prestižnog natjecanja

24.04.2021.
Marijan Kustić obišao Višnjik pred skorašnji početak prestižnog natjecanja
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, obišao je danas u Zadru poprište završnice Uefine futsalske lige prvaka koja će se u Areni Krešimir Ćosić održati od 28. travnja do 3. svibnja.

 

Kustić se na licu mjesta uvjerio da organizacija ovog značajnog događaja teče prema predviđenom planu i programu.

“Velika je stvar što nam je Uefa povjerila jedno ovako značajno natjecanje, u Zadru će se okupiti krema europskog klupskog futsala. Uvjeren sam da ćemo biti uzorni domaćini, zadržati našu uobičajenu kvalitativnu razinu kad je u pitanju organizacija velikih natjecanja i opravdati očekivanja. Pripreme teku uobičajenim ritmom, odbrojavanje je počelo, na Višnjiku možemo očekivati pravi spektakl. Žao nam je samo što zbog epidemiološke situacije neće biti gledatelja, ali zdravlje sportaša i svih sudionika mora biti na prvom mjestu.”, rekao je Marijan Kustić.

Završnica Uefine futsalske Lige prvaka prvotno je trebala biti održana u Zagrebu, ali je do zamjene domaćinstva došlo zbog uloge koju Arena Zagreb ima kao lokacija za pričuvnu bolnicu tijekom epidemije virusa SARS-CoV-2. Podsjetnika radi, Izvršni odbor Uefe je krajem veljače donio odluku o dodjeljivanju domaćinstva Zagrebu, imajući u vidu postojeću epidemiološku situaciju i ograničenja putovanja u Bjelorusiju, s obzirom na to da se završni Final Eight turnir prvotno trebao igrati u Minsku.

Budući da bi u takvim okolnostima vrlo vjerojatno pojedine momčadi i dužnosnici bili spriječeni sudjelovati na finalnom turniru, poslije savjetovanja s Bjeloruskim nogometnim savezom, Izvršni odbor Uefe odlučio je potražiti alternativno rješenje, a Hrvatski nogometni savez potvrdio je da je spreman preuzeti organizaciju ovog značajnog događaja. Suorganizatori završnice futsalske Lige prvaka su Grad Zadar i ured Turističke zajednice grada Zadra.

U četvrtfinalnim susretima futsalske Lige prvaka sastat će se: Barcelona - Dobovec, Inter FS - Ugra Yugorsk, Sporting CP - KPRF i Kairat Almaty - Benfica.

Još vijesti