Natjecanja > Futsal

Završnica futsalske Lige prvaka

Kujtim Morina:
“Bacit ćemo se na
glavu, k’o Janica niz
Sljeme!”

27.04.2021.
Kujtim Morina: “Bacit ćemo se na glavu, k’o Janica niz Sljeme!”
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Sutra u Zadru počinje završni turnir futsalske Lige prvaka, Arena Krešimir Ćosić ugostit će osam najboljih momčadi koje će se do 3. svibnja boriti za naslov prvaka Europe.

U sutrašnjim četvrtfinalnim utakmicama sastaju se Kairat Almaty i Benfica (15 sati), odnosno Barcelona i slovenski prvak Dobovec, koji predvodi hrvatski trener Kujtim Morina, a u momčadi kojega igraju trojica hrvatskih reprezentativaca - Vedran Matošević, Luka Perić i Tihomir Novak.

“Jesmo li spremni za iznenađenje? Radimo na tome! Potrudit ćemo se pragmatičnom igrom i pravim pristupom prirediti iznenađenje i plasirati se u polufinale. Znamo da će biti teško, da je Barça favorit, da je sve na njihovoj strani, ali… Ne želimo na ovom turniru biti samo sudionici, želimo biti aktivan faktor, predstaviti se u najboljem svjetlu, pokazati svima da smo momčad s karakterom koja se nikog ne boji.”, kaže trener Dobovca, Kujtim Morina, koji ne može računati na jednog od najboljih igrača, kartoniranog Kristijana Čujeca.

“Jako mi je krivo zbog toga, naravno zbog njegovih igračkih kvaliteta i činjenice da je on jako bitan za našu igru, ali u prvom redu zbog njega samoga. Riječ je o čovjeku koji je u protekle četiri godine napravio jako puno za Dobovec, njegov doprinos u uspjesima kluba je zaista jako velik i zaslužio je igrati ovu utakmicu. Na žalost, neće ga biti protiv Barçe, ali sve ćemo napraviti da Kristijan ipak zaigra u Zadru.”.

Završnica Uefine futsalske Lige prvaka prvotno je trebala biti održana u Zagrebu, ali je do zamjene domaćinstva došlo zbog uloge koju Arena Zagreb ima kao lokacija za pričuvnu bolnicu tijekom epidemije virusa SARS-CoV-2. Podsjetnika radi, Izvršni odbor Uefe je krajem veljače donio odluku o dodjeljivanju domaćinstva Zagrebu, imajući u vidu postojeću epidemiološku situaciju i ograničenja putovanja u Bjelorusiju, s obzirom na to da se završni Final Eight turnir prvotno trebao igrati u Minsku.

“Bio sam jako sretan kad sam saznao da je Zagreb dobio domaćinstvo Final Eight turnira Lige prvaka, jer mi se ukazala prilika u mom gradu voditi Dobovec u ovako važnoj utakmici. Uz to, potajno sam se nadao publici na tribinama i sjajnoj podršci, kako mojih Zagrepčana, tako i naših navijača iz Slovenije, koji bi sigurno došli u velikom broju. Na kraju nije Zagreb, nego Zadar i na tribinama neće biti gledatelja. Međutim, što je, tu je, moramo se prilagoditi epidemiološkoj situaciji i brinuti o zdravlju svih sudionika.”.

Velika je stvar što je Hrvatska dobila priliku ugostiti jedan ovako značajan nogometni događa, uz organizaciju Hrvatskog nogometnog saveza i u realizaciji projekta veliku podršku Grada Zadra i ureda Turističke zajednice grada Zadra.

“Svakako treba čestitati Hrvatskom nogometnom savezu koji je u Hrvatsku doveo kremu europskog klupskog futsala. Mnogi nisu ni svjesni koliko je ovo veliko natjecanje. U Zadru će nastupiti osam najboljih europskih klubova, takva koncentracija kvalitete na ovim prostorima nikad nije viđena. Žao mi je samo što će mnogobrojni ljubitelji futsala ostati uskraćeni za izravan doživljaj gledanja utakmica s tribina.”.

Kujtimu u svakom slučaju mobitel neprekidno zvoni, nema onoga tko ne bi želio uživo svjedočiti futsalskom spektaklu u Zadru.

“Već tjedan dana zovu me sa svih strana, traže način da im omogućim da mogu u dvorani gledati naš dvoboj s Barçom, nude se da budu redari, da nose nosila, bilo što… Morao sam ih, na žalost, razočarati. Zbog strogog protokola Uefe neće biti mjesta niti za sve ljude iz našeg kluba, predstavnike sponzora…”.

Igra Dobovca će, između ostaloga, ovisiti i o nadahnuću hrvatskih reprezentativaca Vedrana Matoševića, Luke Perića i Tihomira Novaka.

“Sva trojica dovedeni su u Dobovec da bi bili pojačanja i oni zaista u velikoj mjeri doprinose našim odličnim rezultatima. Vedran i Luka su najbolji strijelci slovenskog prvenstva, a zabijali su i u Ligi prvaka, Tiho je na Malti zabio odlučujući pogodak za plasman na završni turnir. Međutim, sva trojica su u Dobovcu uvijek u prvom redu u službi momčadi. Vjerujem da ćemo svi zajedno pokazati da smo zasluženo među osam najboljih europskih momčadi i da imamo što reći protiv Barçe. Ma… Bacit ćemo se na glavu k’o Janica niz Sljeme pa što bude, ha, ha, ha…”, zaključio je Kujtim Morina.

Raspored utakmica, srijeda, četvrtfinale: Kairat Almaty - Benfica (15), Barça - Dobovec (20). Četvrtak, četvrtfinale: Inter FS - Ugra Yugorsk (15), Sporting CP - KPRF (20).

Subota, polufinale: Barça/Dobovec - Kairat/Benfica (15 ili 20), Inter FS/Ugra Yugorsk - Sporting CP/KPRF (15 ili 20).

Ponedjeljak: finale (20).

Još vijesti