Natjecanja > Futsal

Futsalska elita u Hrvatskoj

Sporting i Barca u
zadarskom finalu Lige
prvaka

01.05.2021.
Sporting i Barca u zadarskom finalu Lige prvaka
foto: UEFA
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Igrači portugalskog Sportinga i španjolske Barce odlučivat će u ponedjeljak u Dvorani Krešimira Ćosića o vlasniku ovosezonskog naslova prvaka Europe.

U subotu su u Zadru odigrana oba polufinalna susreta futsalske Lige prvaka, a prvi su na teren izašli Sporting i Inter. Portugalci su rano poveli preko Cavinata, izjednačio je Borja sredinom poluvremena, da bi Guitta odmah vratio vodstvo Sportingu (2:1).

U drugom je poluvremenu Sporting zahvaljujući Taynanu, Vareli i Ericku potvrdio pobjedu (5:2), a jedini preostali pogodak za Inter bio je autogol Paca.

Barca i Kairat sastali su se u drugom polufinalnom srazu, a aktualni europski prvak pobijedio je 3:2, pri čemu je hat-trick postigao Ferrao. Kazahstanci su se dva puta približili pogocima Favera i Fernandinha, no do izjednačenja nisu mogli.

Finalna utakmica završnog turnira, koji se igra uz podršku Turističke zajednice Grada Zadra, na rasporedu je u ponedjeljak. Sporting i Barca bitku za trofej započinju u 20:00 sati. 

Barca, branitelj naslova, prošle je godine u finalu pobijedila sunarodnjake iz Murcije, dok je 2019. godine europski prvak postao upravo Sporting, pobjedom nad Kairatom.

Futsalska Liga prvaka, polufinale:
Inter - Sporting 2:5
Barca - Kairat 3:2

Još vijesti