Natjecanja > Hrvatski kup

Devet pogodaka u Velikoj Gorici

Video: Dinamo u
nevjerojatnom finalu
pobijedio Istru 1961
i osvojio Kup!

19.05.2021.
Video: Dinamo u nevjerojatnom finalu pobijedio Istru 1961 i osvojio Kup!
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Dinamo i Istra 1961 borili su se u srijedu u Velikoj Gorici za naslov pobjednika Hrvatskog kupa, a Rabuzinovo su sunce u sjajnom finalu s ukupno čak devet pogodaka podignuli Zagrepčani, po 16. put u povijesti.

Završni dvoboj ovosezonskog izdanja Hrvatskog kupa bio je odličan dvoboj Dinama i Istre 1961, koji je unatoč kišnim uvjetima ponudio nevjerojatno efikasnih 90 minuta.  

Dinamo je poveo već u šestoj minuti, kada prizemni ubačaj Ademija na drugoj vratnici u mrežu posprema Oršić, a samo tri minute poslije atraktivnu kombinaciju Oršića i asistenta Petkovića iz blizine završava upravo Ademi.

foto: Drago Sopta/HNS

Na 3:0 povisio je Majer na proigravanje Petkovića u 33. minuti, no Istra 1961 brzopotezno je vratila neizvjesnost početkom drugog poluvremena. U 52. i 53. minuti Gonzalez je dva puta pronašao Haru za smanjenje rezultata na 3:2.

Već u 59. minuti Ivanušec je s lijeve strane pogodio vratnicu, nakon čega lopta od Šutala odsjeda u vratima za 4:2, da bi odmah potom Gržan realizirao kazneni udarac za 4:3.

foto: Drago Sopta/HNS

Dinamo je pobjedu naposljetku potvrdio iz dva protunapada: Tolić je odmah po ulasku u igru uposlio Oršića za 5:3, a u 84. minuti poslužio je i Gavranovića za konačnih 6:3. 

Modri su tako osigurali dvostruku krunu, a Puljane ovog vikenda čeka još odlučujuća bitka za ostanak u prvoligaškom društvu.

Pobjednički pehar igračima Dinama predao je izvršni direktor Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, koji je u društvu prvog dopredsjednika HNS-a, Ante Vučemilovića Šimunovića, Modrima podijelio i zlatne medalje. Sreberne medalje igračima Istre 1961 podijelio je član Izvršnog odbora HNS-a i predsjednik HNK-a Gorica, Nenad Črnko, a medalje sucima član Izvršnog odbora HNS-a i predsjednik Povjerenstva Hrvatskog nogometnog kupa, Davor Ivić.

foto: Drago Sopta/HNS

Na poluvremenu utakmice predstavnici klubova finalista, predsjednik Dinama Mirko Barišić i predsjednik Istre 1961 Branko Devide Vincenti, izmijenili su prigodne darove u društvu Marijana Kustića i Nenada Črnka. Utakmicu sa zanimanjem pratili i izbornik hrvatske U-21 reprezentacije, Igor Bišćan, odnosno novi član stručnog stožera A reprezentacije, Vedran Ćorluka.

foto: Drago Sopta/HNS

Hrvatski kup, finale:
Dinamo - Istra 1961 6:3 (3:0)

foto: Drago Sopta/HNS

Još vijesti