Reprezentacija > Muška > A

Važnost pobjede

Dalić: “Optimist
sam, motivirani smo i
spremni”

17.06.2021.
Dalić: “Optimist sam, motivirani smo i spremni”
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Izbornik vatrenih Zlatko Dalić svjestan je činjenice da se sutrašnja utakmica protiv Češke nameće kao krucijalna kad je u pitanju plasman u drugi krug natjecanja.

 

Pritom je veliki optimist.

“Svaki poraz teško padne svima i ostavi posljedice, tako i nama. Nije to lako podnijeti, ali znamo da je sve u našim rukama, atmosfera je dobra i zaista nam je nasušno potreban dobar rezultat da nas podigne. Optimist sam, ako me pitate zašto, uvijek sam. Bili smo ravnopravni s Engleskom i Belgijom, ponavljamo da je prema naprijed bilo slabo i ako to ne uspijemo popraviti, nećemo dobro proći. Stoga idemo ofenzivnije, probati dubinskim loptama, utrčavanjima i po bokovima jedan na jedan. Za sastav ćemo vidjeti, svi su zdravi, osim Barišića, ali bit će promjena.”, najavljuje Dalić.

Pogled na Češku?

“Česi iz bloka izlaze jako brzo sa šest-sedam igrača i to je njihova moć i snaga. Njihov izlazak s puno igrača naprijed daje nama prostor i na tome ćemo poraditi. Moramo u završnicu s puno više igrača i na tome ću inzistirati jer bez toga neće moći.”

Da li razbudio duh u igračima?

“Rekao sam da te svaki poraz načme i to je normalno. Dečki su svjesni da moramo ići na pobjedu, ne vidim probleme po tom pitanju, motivirani smo, spremni. Kad pogledamo situaciju, mi smo u gostima, bez navijača, dok Danska, Italija, Španjolska lete terenom kod kuće i čekaju utakmice i protivnike. To nije pošteno prema nama, zapalo nas je najteže moguće, jer naši navijači ne mogu doći na Otok. Međutim, nema alibija.”

Hrvatska je u Glasgow stigla iz toplog Rovinja, slično kao i u Rusiji kad su vatreni poslije Sočija igrali u St. Peterburgu.

“Hvala na tom lijepom podsjetniku. I u Londonu je bilo prevruće i teško igrati, stajati na klupi. Mislim da će biti lakše i ugodnije igrati sutra. Vremenska razlika je sat vremena, danas ćemo trenirati i sutra dati sve od sebe kakvo god vrijeme bilo.”

Još vijesti