Natjecanja > Futsal

Počinje nova sezona 1. HMNL

Maretić: “Najviše
nas raduje povratak
gledatelja”

30.09.2021.
Maretić: “Najviše nas raduje povratak gledatelja”
foto: Leo Tomić
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Utakmicama prvog kola Vrgorac - Novo Vrijeme (18 sati) i Olmissum - Alumnus Sesvete (20 sati) u petak počinje nova sezona Prve HMNL.

 

Aktualni prvak Olmissum u novu sezonu opet kreće kao prvi favorit, svjestan je toga i trener omiške momčadi, Duje Maretić, koji prihvaća tu laskavu ulogu.

“Mi smo kao klub posljednjih godina već navikli tradicionalno postavljati visoke ciljeve, tako je i uoči nove sezone. Bez obzira na to što smo pomladili momčad, ciljevi ostaju visoki, opet očekujemo borbu za trofeje. Općenito govoreći, zaželjeli smo se utakmica i natjecanja, jedva čekamo prvu utakmicu”, kaže Duje Maretić, koji s puno uvažavanja govori o protivniku na ovosezonskoj prvenstvenoj premijeri.

“Uoči svake sezone prevlada neko uopćeno razmišljanje da će se Alumnus boriti za ostanak, a oni uvijek relativno rano osiguraju prvoligaški status. Njihov trener Jakov Ungarov, kojeg izuzetno cijenim, očito ima neki čarobni štapić i unatoč velikim kadrovskim promjenama svake sezone dobro posloži momčad. Naravno da očekujem pobjedu, ali moramo biti maksimalno koncentrirani i angažirani”.

Kada govori o najvećim konkurentima u borbi za naslov prvaka, Maretić ukazuje da sve momčadi u novu sezonu ulaze pojačane.

“Novo Vrijeme se pojačalo i iskazuje ambicije, Futsal Dinamo također, Square je doveo dva jako dobra stranca, Futsal Pula kao novopečeni prvoligaš angažirao Žarka Luketina i reprezentativca Srbije, Miloša Stojkovića, Duje Bajrušović je pojačao Universitas… Dakle, možemo očekivati uistinu zanimljivo prvenstvo i neizvjesne utakmice”.

Više od svega sve ljubitelje hrvatskog futsala raduje činjenica da tribine u novoj sezoni neće biti prazne.

“Ne moram posebno naglašavati da sve nas u futsalu najviše raduje povratak gledatelja. To je ono zbog čega igramo, vjerujem da će se taj trend nastaviti i u nastavku sezone. Nitko ne voli igrati u praznim dvoranama”, zaključio je Maretić.

Raspored 1. kola, petak: Vrgorac - Novo Vrijeme (18), Olmissum - Alumnus Sesvete (20). Subota: Futsal Dinamo - Universitas (19.30), Crnica - Square (20.30). Nedjelja: Futsal Pula - Šibenik 1983.

Još vijesti