HNS > Sudačka komisija

Uobičajene aktivnosti

Održani seminari
sudaca i kontrolora
Prve HMNL

05.10.2021.
Održani seminari sudaca i kontrolora Prve HMNL
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Pod vodstvom Komisije koju su činili Ivan Novak, Draženko Kovačić, Edi Šunjić i Marijan Dobrović, u Sesvetama su održani 30. seminar sudaca i 11. seminar kontrolora Prve HMNL.

 

Seminare je otvorio Ivan Novak, predsjednik Potkomisije za mali nogomet, a sucima se obratio i Burno Marić, predsjednik Komisije nogometnih sudaca Izvršnog odbora HNS-a, koji je ukazao na daljnje aktivnosti u vezi suđenja futsala kako bi ono i dalje bilo na visokoj razini, na domaćoj, a pogotovo na međunarodnoj sceni.

foto: Arhiva HNS

Na seminarima je sudjelovalo 38 sudaca i sutkinja, a isti su uobičajeno počeli analizom suđenja za prvi dio sezone 2021./22, odnosno prikazivanjem video-snimki s odigranih prvenstvenih utakmica Prve HMNL i Druge HMNL. Uslijedila je teorijska provjera sudaca iz poznavanja PNI (on-line), odnosno tjelesna provjera sudaca u dvorani Sava centar u Sesvetama pod vodstvom nacionalnog fitness instruktora Draženka Kovačića i njegovog pomoćnika Marijana Dobrovića.

Završni dio seminara odnosio se na donošenje zaključaka i izvješće o postignutim rezultatima, uz naputke pred početak natjecanja Prve HMNL, uključujući ozbiljan pristup, pridržavanje i primjenu PNI i timski rad sudaca na terenu. Kontrolori sudaca dobili su naputke da se moraju pridržavati novih naputaka o adekvatnom ocjenjivanju sudaca.

foto: Arhiva HNS

Još vijesti