Natjecanja > Futsal

Futsalska Liga prvaka

Olmissum protiv
Sportinga, Sinare
Ekaterinburg i
Hovocuba

03.11.2021.
Olmissum protiv Sportinga, Sinare Ekaterinburg i Hovocuba
foto: Olmissum
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U sjedištu Uefe u Nyonu održan je ždrijeb skupina Elitnog kola UEFA futsalske Lige prvaka.

Hrvatski prvak Olmissum igrat će u skupini B protiv aktualnog prvaka Europe, Sportinga, ujedno i domaćina, odnosno ruske Sinare Ekaterinburg i nizozemskog Hovocuba.

“Ždrijeb nam je dodijelio europskog prvaka i sigurno jednu od najboljih momčadi u ovom trenutku. Bit će veliki izazov u izravnom okršaju sa Sportingom vidjeti gdje smo, jer te igrače obično gledamo na TV ekranima i live streamovima. U svakom slučaju, bit će veliki užitak igrati protiv Guitte, Merlima, Zickyja, Cavinata... Nakon što smo prošle sezone igrali protiv KPRF-a, opet igramo protiv ruskog prvaka, također vrlo jakog protivnika. Za razliku od KPRF-a, Sinara preferira uglavnom domaće igrače pa ćemo vidjeti gdje smo protiv najboljih Rusa. Što se tiče, Hovocuba, futsal je u Nizozemskoj tek u ozbiljnijim povojima, iako su kao domaćini Europskog prvenstva počeli ozbiljnije ulagati u futsal. Ne smijemo ih podcijeniti, ali u toj utakmici moramo tražiti sigurne bodove. Na ova preostala dva susreta vidjet ćemo koje su nam mogućnosti, nastojat ćemo prezentirati hrvatski futsal na najbolji mogući način i pokušati iznenaditi“, rekao je trener Olmissuma, Duje Maretić.

Slovenski Dobovec koji trenira hrvatski trener Kujtim Morina, a za koji nastupaju hrvatski reprezentativci Vedran Matošević, Tihomir Novak i Luka Perić, igrat će u skupini C u društvu Barçe i belgijskog Helle-Goika u kojem igra još jedan hrvatski reprezentativac, Franco Jelovčić.

Elitno kolo Lige prvaka na rasporedu je od 30. studenoga do 5. prosinca, a samo će pobjednici skupina izboriti nastup na završnom Final Four turniru.

Skupina A: Kairat Almaty (Kaz), ACCS Asnières Villeneuve 92 (Fra), Viten Orsha (Blr), Tyumen (Rus)

Skupina B: Sporting CP (Por), Sinara Ekaterinburg (Rus), Olmissum (HRV), Hovocubo (Niz)

Skupina C: Barça (Špa), SK Plzeň (Češ), Halle-Gooik (Bel), Dobovec (Slo)

Skupina D: Benfica (Por), Levante (Špa), Haladás (Mađ), Uragan Ivano-Frankivsk (Ukr)

foto: Olmissum

Još vijesti