Reprezentacija > Ženska > A

Kvalifikacije za SP 2023. (Ž)

Protiv Moldove po
prvi gol i pobjedu

29.11.2021.
Protiv Moldove po prvi gol i pobjedu
foto: HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatska ženska reprezentacija u utorak od 17 sati protiv Moldove u Puli igra drugu uzastopnu kvalifikacijsku utakmicu za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2023. godine u Australiji i Novom Zelandu.

 

Izabranice Nenada Gračana susret s Moldovom dočekuju poslije prvog boda u tekućem kvalifikacijskom ciklusu, osvojenog protiv Litve u dvoboju bez pogodaka (0:0). Vrijeme je, dakle, za prvi gol i pobjedu.

“Pripreme za Moldovu najviše se tiču završnice, protiv Litve opet nismo uspjele zabiti gol…”, kaže Anela Lubina, koja je protiv Litavki bila najbliže pogotku, ali je lopta umjesto mreže pogodila stativu.

“Bili smo bolja ekipa i trebali smo pobijediti, na žalost baš sam ja bila ta koja je pogodila stativu, šteta je što lopta nije ušla u mrežu. Međutim, imamo priliku protiv Moldove konačno zabiti gol i pobijediti. Atmosfera u ekipi? Došlo je puno novih, mladih cura, ali atmosfera u ekipi je i dalje odlična. Djevojke su super, imaju kvalitetu, a dokazale su da se na njih uistinu može računati”.

Novi izbornik donio je novu energiju.

“Novi izbornik postavio se tako da ga se ne trebamo plašiti. On jest veliko ime u hrvatskom nogometu, ali jako je opušten, postavio se prema nama izuzetno prijateljski. Na treninzima se super radi i nadam se da će se to odraziti na našu dobru igru protiv Moldove, kao prvi preduvjet za pobjedu”, zaključila je Lubina.

Još vijesti