Reprezentacija > Futsal > Muška

Euro u futsalu

Sekulić: “Gol i
pobjeda protiv
Poljske kao najbolji
dar za rođendan”

22.01.2022.
Sekulić: “Gol i pobjeda protiv Poljske kao najbolji dar za rođendan”
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Antonio Sekulić nije mogao bolje proslaviti 23. rođendan. Pivot hrvatske futsalske reprezentacije postigao je pogodak u pobjedi nad Poljskom (3:1) koja puno znači u nastavku Europskog prvenstva u Nizozemskoj.

 

Mobitel u svakom slučaju nije prestajao zvoniti.

“Kad smo izborili nastup na Europskom prvenstvu i kad sam vidio datume odigravanja utakmica, prva želja mi je bila da budem tu kad mi je rođendan. I eto, želja mi se ostvarila. Uz to, još i moj gol i pobjeda nad Poljskom… Nije se moglo bolje poklopiti. To mi je stvarno najljepši dar za rođendan. Poruke su stizale s raznih strana, svi su čestitali na rođendanu i još više na golu protiv Poljaka. Međutim, najbitnije je ipak da smo osvojili tri važna boda”.

Možda Sekulićev gol nije bio atraktivan poput onog Mateja Horvata, koji već sad konkurira za najbolji pogodak na prvenstvu, ali bio je podjednako važan u kontekstu vrijedna tri boda.

“Ta Horvatova majstorija nas je stvarno podigla, iako… On to često radi, ali ovo je ipak bilo na Euru i zato mu još jednom svaka čast na tome. Nadam se da će nastaviti u tom ritmu, ha, ha, ha…”.

Utakmica protiv Poljske nosila je sa sobom važnost bodova potrebnih za plasman u nokaut fazu natjecanja.

“Vidjelo se da se na početku utakmice kod nas osjetila pozitivna trema i da nismo baš najbolje ušli u utakmicu, ali Horvat i Luketin su nas svojim odličnim potezima podigli u tom dijelu igre. Poslije vodećeg pogotka smo zaigrali opuštenije i do kraja prvog dijela bili puno bolji protivnik. U drugom dijelu smo se nesvjesno povukli, ali rezultat je cijelo vrijeme bio na našoj strani. Uspjeli smo obraniti vodstvo iz prvog poluvremena i pobijedili, što je najvažnije”.

Hrvatsku sad očekuje utakmica protiv Rusije, koji slovi za favorita skupine.

“Prvi cilj smo ostvarili, pobijedili smo Poljsku i sad se s Rusijom idemo potući za prvo mjesto u skupini, čime bismo izbjegli Španjolce u četvrtfinalu”, zaključio je Sekulić.

foto: Getty Images

Još vijesti