Natjecanja > Futsal

Završnica Prve ŽMNL

Malonogometašice
Dinama prvakinje
Hrvatske

26.02.2022.
Malonogometašice Dinama prvakinje Hrvatske
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Malonogometašice Dinama prvakinje su Hrvatske u sezoni 2021./22. nakon što su u posljednjem, desetom kolu, u gostima svladale MNK MC Plus Agram 5:4.

Dinamo je slavio tijesnu pobjedu u neizvjesnoj utakmici koja se u rezultatskom smislu prelomila u 25. minuti kad je Helena Spajić realizirala kazneni udarac za 3:4, odnosno u 38. minuti kad je Ivona Pejić gošće odvela do nedostižne prednosti. Domaće su igračice uspjele tek ublažiti poraz pogotkom Sare Bučić u posljednjoj minuti.

U potpuno izjednačenom prvom dijelu Dinamo je poveo pogotkom Ane Bartolović (1’), Agram izjednačio golom Melani Mihić (12’), a gošće stekle dva pogotka prednosti zahvaljujući pogocima Ivone Pejić (13’) i Ivane Stanić (16’). Domaće su igračice do odmora uspjele izjednačiti rezultat zahvaljujući dvama golovima Monike Lovrić (17’, 19’).

Alumnus je u izravnom dvoboju za treće mjesto slavio na gostovanju kod Superc Chicksa (3:0), dok je Mirlović Zagora pobjedom kod karlovačkog Radnika (5:1) sezonu okončala na petom mjestu.

Priznanja najboljim akterima u protekloj sezoni uručili su Boris Durlen, dopredsjednik Uefine komisije za futsal, Romeo Čižmešija, tajnik HNS-ove Komisije za mali nogomet i nogomet na pijesku, odnosno Matija Đulvat, član HNS-ove Komisije za mali nogomet i nogomet na pijesku.

Još vijesti