Grassroots

Nastavak tradicije

Četvrto izdanje
Međunarodnog turnira
“Vlatko Marković”

01.04.2022.
Četvrto izdanje Međunarodnog turnira “Vlatko Marković”
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatski nogometni savez organizator je četvrtog po redu međunarodnog turnira “Vlatko Marković” za nogometaše do 15 godina, domaćin kojemu će, uz sudjelovanje osam reprezentacija, od 11. do 15. svibnja biti Sveti Martin na Muri, Ludbreg, Čakovec i Varaždin.

 

U skupini A igrat će Hrvatska, Republika Irska, Uzbekistan i Crna Gora, a u skupini B Wales, Bosna i Hercegovina, Bugarska i Sjeverna Makedonija.
 
Turnir je organiziran uz potporu Fifinog Forward 2.0 programa, a nosi ime jednog od istaknutijih ljudi u modernoj povijesti hrvatskog nogometa - bivšeg igrača, trenera, izbornika, nogometnog djelatnika i počasnog predsjednika HNS-a Vlatka Markovića, koji je kao predsjednik vodio Hrvatski nogometni savez u razdoblju od 1998. do 2012. godine, a u dobra spominjanja otišao 23. rujna 2013. godine.

“Vrlo je važno njegovati tradiciju ovog turnira u čast Vlatka Markovića, čovjeka koji je ostavio neizbrisiv trag u hrvatskom nogometu i veliku važnost pridavao razvoju mladih igrača. Naša je obaveza organizirati ovakav turnir, ukazujući na značaj ulaganja u mlade i njihov napredak", rekao je predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić.

Još vijesti