Grassroots > Ženski nogomet

Pilot projekt

Održan prvi dio
razvojnog turnira
U-13 igračica

20.04.2022.
Održan prvi dio razvojnog turnira U-13 igračica
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U organizaciji Hrvatskog nogometnog saveza, odnosno Nogometnog središta Zagreb, na igralištu Nogometnog kluba Sesvetski Kraljevec održan je prvi dio razvojnog turnira U-13 igračica.

Pilot je to projekt u organizaciji Nogometnog središta Zagreb s ciljem promocije ženskog nogometa, odnosno animiranja što većeg broja djevojčica da se bave sportom. Turnir su svojim prisustvom uveličali Zorislav Srebrić, savjetnik predsjednika HNS-a, Marijana Kustića, instruktori NS-a Zagreb, Sreten Ćuk i Marija Margareta Damjanović, uz Kristiana Krsnika, predsjednika domaćina, Nogometnog kluba Sesvetski Kraljevec.

foto: Arhiva HNS


Na turniru sudjeluje deset ženskih nogometnih ekipa, podijeljenih u dvije skupine. U skupini A igraju ŽNK Agram, NK Kralj Tomislav, HNK Gorica, ŠNM MK Naftaš i NK Sutla-Laduč, a u skupini B ŽNK Dinamo, ŽNK Sesvetski Kraljevec, ŽNK Pregrada, ŠNK Frankopan i ŽNK 4 rijeke.

“Održan je prvi od triju predviđenih turnira te je, kao pilot projekt, privukao velik broj klubova. Vidljiva je bila želja i volja mladih igračica, kao i njihovih klubova, za stjecanjem novih iskustava i daljnjeg razvoja. Lijepo je bilo vidjeti toliki broj mladih nogometašica i sve ono što su na terenu pokazale. Zahvaljujemo Hrvatskom nogometnom savezu što podržava ovakve projekte i promovira ženski nogomet u svim uzrastima”, rekla je Marija Margareta Damjanović.

foto: Arhiva HNS

Još vijesti