Natjecanja > Hrvatski kup

Priopćenje za medije

Informacije za
navijače uoči finala
SuperSport Hrvatskog
nogometnog kupa

24.05.2022.
Informacije za navijače uoči finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatski nogometni savez pripremio je u suradnji s Policijskom upravom Splitsko-dalmatinskom informacije i upute za navijače Rijeke i Hajduka uoči finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa.

Za vrijeme utakmice finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa HNK Rijeka - HNK Hajduk (stadion Poljud, četvrtak, 26. svibnja 2022. u 19:00 sati) bit će na snazi posebna sigurnosna procedura te posebna regulacija prometa na prilazima stadionu.

Stadion Poljud bit će otvoren za navijače Rijeke od 16:00, a za ostale navijače od 16:30 sati.

Zbog uobičajenih i opsežnih mjera sigurnosti koje će se poduzimati s ciljem onemogućavanja unošenja zabranjenih predmeta i sredstava na prostor stadiona pozivamo navijače da dođu na stadion što ranije.

OBAVIJEST ZA GOSTUJUĆE NAVIJAČE

Prihvat u Sjevernoj luci: za navijače koji organizirano dolaze posebnom brodskom linijom koja će pristati u Sjevernoj luci bit će organiziran prihvat prijevoz autobusima do stadiona Poljud. 

Prihvat na području Dugopolja: na izlazu s autoceste A1 - naplatna postaja Dugopolje bit će organiziran prihvat i prijevoz navijača do stadiona Poljud i natrag. Sve organizirane skupine navijača koje će putovati autobusima, bit će upućene izravno na stadion Poljud. Kod naplatne postaje Dugopolje provodit će se posebna regulacija prometa i bit će osiguran parking pod policijskim nadzorom. 

POSEBNA REGULACIJA PROMETA NA PODRUČJU GRADA SPLITA

Na dan utakmice 26. svibnja 2022. godine organizator će, u suradnji s policijom, uspostaviti blokadu prometa, tako da će se od 15:00 sati uspostaviti blokada prometa u ulici Zrinsko-frankopanskoj od raskrižja s ulicom Hrvatske mornarice do ulaza u Loru te u ulici Put Supavla od raskrižja s ulicom Put Brodarice (osim vozila HV, stanara, autobusa javnog gradskog prijevoza i vozila s propusnicom). 

Posjetitelji svoja vozila neće moći parkirati oko stadiona i u široj zoni oko stadiona.

Još jednom upozoravamo vozače da svoja vozila ne ostavljaju na mjestima gdje je zabranjeno zaustavljanje i pakiranje. Prometni redari će, s policijskim službenicima, na dan održavanja javnog okupljanja sankcionirati vozače nepropisno parkiranih vozila posebno u ulicama Zrinsko-frankopanska, Hrvatske mornarice, VII Kaštela i Put Supavla te će vozila, za koja budu postojali uvjeti za premještanje, biti premještena. Ovo se ujedno odnosi i na nepropisno parkirana vozila po sredini kolnika naprijed navedenih cesta.

Savjetujemo posjetitelje i građane da na dan održavanja utakmice ne koriste ulice Put Supavla, VIII. Mediteranskih igara i Put Lore.

S obzirom na to da će se u ulicama Put Supavla, VIII. Mediteranskih igara i Put Lore, privremeno ograničiti kretanje i zadržavanje, upućujemo posjetitelje da za dolazak na stadion koriste druge prilazne pravce, posebno ulicu Hrvatske mornarice. 

Privremeno ograničenje kretanja i zadržavanja u ulici Put Supavla, VIII. Mediteranskih igara i Put Lore trajat će od 15:00 do 19:00 sati i od 21:00 do 23:00 sata.

Ovo napominjemo posebno iz razloga jer u vrijeme privremenog ograničenja kretanja i zadržavanja u navedenim ulicama neće biti moguć prolaz pješaka i policijski službenici će ih preusmjeravati u druge ulice.
 
Savjetujemo svim građanima koji planiraju doći na utakmicu da na vrijeme krenu prema stadionu te da, ako  je moguće, koriste javni prijevoz radi izbjegavanja gužve.

Sve sudionike u prometu molimo za dodatno strpljene i oprez ako dođe do stvaranja većih gužvi i zastoja, posebno ukoliko bude postojala potreba za zatvaranjem određenih dijelova prometnica na području Grada Splita.

FER, KOREKTNO I SPORTSKO NAVIJANJE

Molimo navijače da se pridržavaju odredbi vezanih na Zakon o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o javnom redu i miru, osobito vezano na neprimjereno skandiranje, konzumaciju alkohola i uporabu pirotehnike.

Upotreba pirotehnike nije dozvoljena te će se oni koji je budu upotrebljavali procesuirati sukladno Zakonu o sprečavanju nereda na sportskim natjecanjima, a sve s ciljem kako bi susret prošao u primjerenom ozračju vrhunskog sportskog događaja.

Ujedno koristimo priliku da vas upoznamo da će policija sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima, vršiti video i foto snimanje uže zone i samog prostora stadiona.

Ovim putem pozivamo sve navijače, posjetitelje i građane za fer, korektno i sportsko navijanje bez rasističkog i diskriminatornog skandiranja prije, za vrijeme i nakon utakmice. Također obavještavamo navijače da se na tribine neće moći unijeti kišobrani, velike torbe i ruksaci, boce, upaljači, kovanice i drugi predmeti pogodni za ozljeđivanje ili izazivanje požara.

Još vijesti

  • Određen novi termin odigravanja uzvratne utakmice finala SuperSport HNK-a

    05.04.2024.

    Određen novi termin odigravanja uzvratne utakmice finala SuperSport HNK-a

    Povjerenstvo za natjecanje Hrvatskog nogometnog kupa potvrdilo je na osnovu pismenih suglasnosti klubova sudionika finalnih utakmica novi termin odigravanja uzvratne utakmice finala SuperSport...

  • Rijeka i Dinamo izborili finale Kupa

    03.04.2024.

    Rijeka i Dinamo izborili finale Kupa

    U srijedu su odigrane obje polufinalne utakmice SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, a minimalnim su pobjedama put do finala trasirali Rijeka i Dinamo. U prvoj polufinalnoj utakmici, Lokomotiva je u...

  • Održan ždrijeb polufinala SuperSport HNK-a

    04.03.2024.

    Održan ždrijeb polufinala SuperSport HNK-a

    U sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza održan je ždrijeb polufinalnih utakmica SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa za natjecateljsku sezonu 2023./24. Ždrijeb je održan uz nazočnost predsjednika...

  • Rijeka i Dinamo upotpunili popis polufinalista Kupa

    28.02.2024.

    Rijeka i Dinamo upotpunili popis polufinalista Kupa

    Rijeka je fantastičnim pogotkom Galešića u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa pobijedila Rudeš, a Dinamo je četiri puta pronašao put do mreže Gorice. Na gostovanju kod ligaškog...