Natjecanja > Hrvatski kup

Poljudska tradicija

Tomić: Jedini smo
ove sezone dvaput
pobijedili na Poljudu

25.05.2022.
Tomić: Jedini smo ove sezone dvaput pobijedili na Poljudu
foto: HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Na posljednjoj konferenciji za medije HNK-a Rijeka uoči finala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa pred novinare su izašli trener Goran Tomić i kapetan Hrvoje Smolčić.

“Čeka nas praznik hrvatskog nogometa, velika utakmica za oba kluba, nadam se da će proći sve u najboljem redu i da će slaviti onaj tko bude bolji”, kaže Goran Tomić.

Hoćete li postaviti momčad u istu formaciju kao na zadnjoj utakmici na Rujevici?

“Više na način kad smo pobijedili na Poljudu. Imali smo ove sezone četiri utakmice, a podsjećam da smo jedina momčad koja je u ovoj sezoni dvaput pobijedila Hajduk na Poljudu”.

Hoće li biti iznenađenja?

“Nema iznenađenja, oni znaju naše slabosti i prednosti, mi njihove. Odlučit će detalji. Trebat će i malo sportske sreće jer i Hajduk je pobjeđivao nas, i mi njih. Čeka nas uzbudljiva utakmica, pokazali smo da smo momčad koja igra za gol više, tako i ovu utakmicu očekujemo sa željom da dignemo trofej. Generalno ne može biti prevelikih iznenađenja. Isprobali smo sve, neke su utakmice bile uspješnije, neke ne...Vidjet ćemo”.

Kako zaustaviti Marka Livaju?

“Čestitke njemu na sjajnoj sezoni, ali Hajduk je momčad s dobrim trenerom, jako puno su uložili u momčad za ovu sezonu i mi moramo igrati momčadski, a ne razmišljati o pojedincima. Nadamo se najboljem raspletu za nas”.

Po mnogima Hajduk je favorit?

“Cijelu sezonu Rijeka je stavljana u drugi plan, vjerojatno tako svi gledaju i na ovu utakmicu. Ja sam mišljenja da je finale uvijek 50-50, Hajduk igra na svom stadionu, bit će pune tribine što nosi pritisak, a mi smo pokazali da znamo igrati u takvoj situaciji”.

Je li vam ovo utakmica karijere?

“Moglo bi se reći da jest. Nije mi prvo finale, ali ovo je najveća ili jedna od najvećih i volio bih da se okonča na najbolji mogući način”.

Hrvoje Smolčić djeluje vrlo samouvjereno.

“Čeka nas teška utakmica, ali nemamo se čega bojati, znamo naše kvalitete kao i Hajdukove, nema među nama nepoznanica. Kako zaustaviti Livaju? Nismo se previše obazirali na jednog igrača, Hajduk ima jako puno kvalitetnih pojedinaca, kao što je i Marko. Imamo ideju kako ga zaustaviti, ali mi smo momčad koja igra kolektivno, i vjerujem da ćemo svih kolektivno zaustaviti i vjerujem da neće biti problema”, rekao je Smolčić.

foto: HNS

Još vijesti

  • Određen novi termin odigravanja uzvratne utakmice finala SuperSport HNK-a

    05.04.2024.

    Određen novi termin odigravanja uzvratne utakmice finala SuperSport HNK-a

    Povjerenstvo za natjecanje Hrvatskog nogometnog kupa potvrdilo je na osnovu pismenih suglasnosti klubova sudionika finalnih utakmica novi termin odigravanja uzvratne utakmice finala SuperSport...

  • Rijeka i Dinamo izborili finale Kupa

    03.04.2024.

    Rijeka i Dinamo izborili finale Kupa

    U srijedu su odigrane obje polufinalne utakmice SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, a minimalnim su pobjedama put do finala trasirali Rijeka i Dinamo. U prvoj polufinalnoj utakmici, Lokomotiva je u...

  • Održan ždrijeb polufinala SuperSport HNK-a

    04.03.2024.

    Održan ždrijeb polufinala SuperSport HNK-a

    U sjedištu Hrvatskog nogometnog saveza održan je ždrijeb polufinalnih utakmica SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa za natjecateljsku sezonu 2023./24. Ždrijeb je održan uz nazočnost predsjednika...

  • Rijeka i Dinamo upotpunili popis polufinalista Kupa

    28.02.2024.

    Rijeka i Dinamo upotpunili popis polufinalista Kupa

    Rijeka je fantastičnim pogotkom Galešića u četvrtfinalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa pobijedila Rudeš, a Dinamo je četiri puta pronašao put do mreže Gorice. Na gostovanju kod ligaškog...