Grassroots > Ženski nogomet

Promocija ženskog nogometa

Završen pilot
projekt turnira
djevojčica Nogometnog
središta Zagreb

01.07.2022.
Završen pilot projekt turnira djevojčica Nogometnog središta Zagreb
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U organizaciji Nogometnog središta Zagreb uspješno je okončan pilot projekt turnira djevojčica do 13 godina.

Na turniru su sudjelovale sljedeće ekipe: Agram, Kralj Tomislav, Gorica, Naftaš Ivanić, Sutla-Laduč, Dinamo, Sesvetski Kraljevec, Pregrada, Frankopan i 4 rijeke.

Prvo mjesto osvojila je ekipa Agrama koja je u finalu pobijedila Dinamo 1:0. U susretu za treće mjesto Naftaš Ivanić je bio uspješniji od Kralja Tomislava nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca (u osnovnom dijelu bilo je 1:1). Prethodno je u polufinalu Agram pobijedio Naftaš Ivanić 4:0, a Dinamo bio bolji od Kralja Tomislava nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca (u osnovnom dijelu bilo je 0:0).

Najboljom igračicom proglašena je Ema Čikvar (Dinamo), najboljom vratarkom Paola Landeka (Kralj Tomislav), a najbolja strijelkinja je Vita Šteko (Agram).

“U-13 razvojni turnir za igračice okupio je velik broj mladih nogometašica, odnosno nogometnih trenera i trenerica kroz dva dana turnira te još jednom pokazao kako je zanimanje za ženskim nogometom itekako u porastu. Zahvaljujemo organizatorima turnira, Hrvatskom nogometnom savezu i NS Zagreb, domaćinima NK Sesvetski Kraljevec i ŠN MNK Naftaš Ivanić, a posebno zahvaljujem gospodi Zorislavu Srebriću, Damiru Stipkoviću i Sretenu Ćuku na podršci koju su dali ovom turniru. Radujemo se novim nogometnim druženjima povodom promocije ženskog nogometa”, rekla je instruktorica NS Zagreb, Marija Damjanović.

Više o turniru može se pronaći na sljedećoj poveznici.

Još vijesti