HNS > Sudačka komisija

Domaćin Makarska

Održan 33. Seminar
sudaca s jedinstvene
liste i kontrolora
malog nogometa

19.01.2023.
Održan 33. Seminar sudaca s jedinstvene liste i kontrolora malog nogometa
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U Makarskoj je održan 33. Seminar sudaca s jedinstvene liste i kontrolora malog nogometa koji je u cijelosti provela Potkomisija za suđenje malog nogometa, predvođena predsjednikom Ivanom Novakom i članovima Edijem Šunjićem i Marijanom Dobrovićem.

 

Bogat program uključivao je stručna predavanja i smjernice kroz rad po grupama (video klipovi iz prvog djela prvenstva te analiza istih). U nastavku su kontrolori upoznati s novim smjernicama u  pristupu kontroli i načinu ocjenjivanja, a sve u cilju ujednačenosti kriterija.

Sucima je skrenuta pozornost na ponašanje službenih osoba, trenera i igrača u tehničkom prostoru i dan naputak o nultoj toleranciji i važnosti tehničkog prostora i zaštiti igrača, a pritom istaknuta posebna uloga trećeg suca.

Svi suci i sutkinje uspješno su prošli fitness test, kao i provjeru tjelesne težine.

foto: Arhiva HNS

FIFA znakove za suđenje malog nogometa u 2023. godini dobili su Nikola Jelić, Vedran Babić, Mislav Džeko i Dino Kramar, a za suđenje nogometa na pijesku Sanja Ćubelić, Goran Duvnjak i Nikola Sedlar.

U skladu s mentorskim programom i pravilnikom Potkomisija za suđenje malog nogometa odredila je mentore za talent suce, odnosno suce i sutkinje za posebno praćenje. Duje Marinković, Mateo Videc - mentor Ivan Novak, Mateo Šimunov - mentor Edi ŠunjićMario Budimir - mentor Marijan Dobrović, Stjepan Harastija, Ante Soldo - mentor Saša Tomić, Noa Mečić - mentor Danijel Janošević, Luka Kovač-Levantin, Nina Nakić (posebno praćenje) - mentor Andrej Topić.

foto: Arhiva HNS

foto: Arhiva HNS

Još vijesti