HNS > Sudačka komisija

Službeno izvješće

Sudačka analiza 31.,
32. i 33. kola
SuperSport HNL-a

11.05.2023.
Sudačka analiza 31., 32. i 33. kola SuperSport HNL-a
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Slijedom odluke Komisije nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza o redovitim objavama tumačenja i interpretacije pojedinih situacija s utakmica SuperSport Hrvatske nogometne lige, objavljujemo sudačku analizu 31., 32. i 33. kola.

Sudačka analiza 31. kola SuperSport HNL-a

OSIJEK - ISTRA 1961

Sudac: Igor Pajač. Pomoćni suci: Sanja Rođak Karšić i Ivan Starčević. VAR sudac: Ante Čulina.

83. minuta: Dosuđeni kazneni udarac neispravna je odluka suca utakmice. Vrlo lagani kontakt braniča Osijeka i napadača Istre 1961 ne razmatra se kao prekršaj PNI. Prosudbu suca KNS HNS-a smatra jasnom i očitom pogreškom pa sukladno tome očekuje se obavezna VAR intervencija koja je u predmetnom incidentu izostala.

Sudačka analiza 32. kola SuperSport HNL-a

KNS HNS-a nakon analize 32. kola Super Sport HNL-a izražava zadovoljstvo i apsolutno nema različitih stavova u komparaciji s odlukama koje su suci donosili u terenu za igru. Svi važni incidenti interpretirani su sukladno smjernicama PNI-e ili poštivajući duh PNI-e. Suci u VAR sobama ispravno i efikasno sudjelovali su u donošenju konačnih odluka.

Sudačka analiza 33. kola SuperSport HNL-a 

KNS HNS-a nakon analize 33. kola Super Sport HNL-a izražava zadovoljstvo i apsolutno nema različitih stavova u komparaciji s odlukama koje su suci donosili u terenu za igru. Svi važni incidenti interpretirani su sukladno smjernicama PNI-e ili poštivajući duh PNI-e. Suci u VAR sobama ispravno i efikasno sudjelovali su u donošenju konačnih odluka.

Još vijesti