Natjecanja > Hrvatski kup

Hajduk u ulozi velikog favorita

Leko: "Razlika u
formi je nebitna,
postoji samo
koncentracija"

23.05.2023.
Leko: "Razlika u formi je nebitna, postoji samo koncentracija"
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

O pobjedniku SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa odlučivat će Hajduk i Šibenik, a iz splitskog su tabora na konferenciji za medije govorili trener Ivan Leko i lijevi branič Dario Melnjak.

Ivan Leko

"Za nas je ovo ključna utakmica. Momčad dobro trenira, mirna je, odigrali smo dobro zadnjih par utakmica i dolazimo puni samopouzdanja i vjere u svoje kvalitete. No, Kup je jedna utakmica, razlika u formi je nebitna, ima mnogo takvih primjera. Veselimo se susretu, takva finala na neutralnom terenu možda su i najljepše utakmice. Sretan sam što imam grupu inteligentnih momaka, ne trebam ništa nikome govoriti - svi znamo da moramo svaku utakmicu odigrati maksimalno. Postoji samo koncentracija te pokušaj da u 90 ili 120 minuta budemo bolji od suparnika i osvojimo Kup. Imali smo peh s ozljedama, Borevković neće igrati, a za Awaziema nismo sigurno. Međutim, pokazali smo da smo odgovorni i stabilni, tko god zaigra, očekujemo dobar doprinos"

"Moje osvajanje Kupa s Hajdukom jedan od ljepših trenutaka u mojoj karijeri, jer smo dobili Dinamo koji je u tom trenutku bio bolji. Uspomene su lijepe, no važno je jedino ono što se danas događa. Nitko sretniji od nas podignemo li trofej, osjećamo energiju i ljubav svojih navijača, i normalno je da su očekivanja velika. Poštujemo suparnika i natjecanje, i nadamo se da će nužna doza sreće sutra biti na našoj strani. Pravo je Šibenika da se nada pobjedi, s njima je svaki puta gusto, pogotovo u jednoj utakmici. Imat ćemo svoje trenutke i mi i oni, a mi svoje trenutke moramo realizirati. Jedanaesterce nismo vježbali, nismo ni prošli put. Mislim da jedanaesterac na treningu i onaj pod pritiskom na utakmici nemaju nikakve veze"

foto: Drago Sopta/HNS

Dario Melnjak

"Zadovoljstvo je opet biti u finalu, sjećamo se kako je prošle godine lijepo izgledalo. Sa Šibenikom je uvijek bilo tijesno, no vjerujemo u dobru utakmicu i svoje najbolje izdanje. Najbitnije je podići trofej, neovisno o tome tko bude junak. Volim kad se cijene i oni koji zatvaraju leđa. Lijepo je što smo već dugo bez primljenog pogotka, sada izgledamo dobro u obrani i u napadu, i to nam daje sigurnost. Naravno, uvijek je bolje što prije postići pogodak. Mislim da niti u jednom trenutku nismo pomislili da će biti lako, čak smo i govorili jedni drugima koliko će ovo finale biti zahtjevno. Ozbiljnost je na visokoj razini"

foto: Drago Sopta/HNS

Još vijesti