Natjecanja > Hrvatski kup

Put do finala Hajduka

Osijek najveće
iskušenje

24.05.2023.
Osijek najveće iskušenje
foto: CROPIX
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U ovosezonsko izdanje Hrvatskog nogometnog kupa Hajduk je ušao kao branitelj naslova, i nakon četiri uspješno odrađena gostovanja imat će šansu tu titulu i obraniti.

Premijerni su nastup Splićani odradili u Cvetkovcu, protiv domaćeg Tehničara, i ništa nisu prepustili slučaju, unatoč isključenju Dimitrova nakon pola sata igre. 

Nakon brzog autogola Vuletića, dva je pogotka postigao Mlakar, a na nedostižnih 5:0 u drugom su poluvremenu povisili Vuković i Šarić. Počasni pogodak za domaćine postigao je Hudak iz kaznenog udarca (5:1). 

Dvoboj osmine finala kod Mladosti iz Ždralova Hajduk je u svoju korist riješio između 32. i 38. minute, kada su domaćeg vratara svladali Mlakar i Melnjak, za konačnih 2:0. 

U četvrtfinalu je momčad Ivana Leke morala na noge Osijeku, a povela je pogotkom mladog stopera Vuškovića sredinom prvog poluvremena. Tu je prednost udvostručio Krovinović u 77. minuti, da bi Živković ubrzo vratio neizvjesnost, no Hajduk je sačuvao pobjedu (2:1) i osigurao plasman u polufinale. 

Polufinalni okršaj u Koprivnici bio je izrazito borben, s nevelikim brojem izglednijih prilika za pogodak, a odlučujući se trenutak dogodio u 59. minuti susreta. 

Tada je Livaja realizirao pokušaj s 11 metara, za minimalnu pobjedu (1:0) nad Slaven Belupom i drugu uzastopnu završnu bitku za Rabuzinovo sunce. 

Prošle je godine pala Rijeka u Splitu, hoće li ove pasti Šibenik u Rijeci?

Još vijesti