Natjecanja > Hrvatski kup

Čvrsta obrana, slabiji napad

Čanadi: "Mi smo dali
sve od sebe, ali
vidjela se kvaliteta
Hajduka"

25.05.2023.
Čanadi: "Mi smo dali sve od sebe, ali vidjela se kvaliteta Hajduka"
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Trener Šibenika Damir Čanadi iznio je svoje dojmove nakon poraza u riječkom finalu SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa, u kojemu je slavio Hajduk (2:0).

Čvrsta obrana, slabiji napad

"Prema naprijed nismo bili dovoljno konkretni da dovedemo Hajduk u neke probleme, nismo iskoristili brzinu Dolčeka i Špeljaka. Taktički smo bez lopte odigrali dobro, Hajduku nismo dali gotovo ništa, a volio bih i ja imati u napadu igrača poput Livaje, tada bismo i mi mogli nešto. Prvi smo pogodak primili iz odbijene lopte, drugi iz kaznenog udarca. Ponosan sam na momčad, danas su pokušali dati sve od sebe. Bili su organizirani i čvrsti, htjeli smo do 75. minute izdržati s 0:0 i onda pokušati s izmjenama"

Finale veliki uspjeh

"Nismo bili preplašeni, nego se vidjela kvaliteta Hajduka. Igrači sanjaju ovakva finala i žive za njih, Šibenik ih dugo čeka i velika je stvar za naš klub uopće doći do finala. Pobijedili smo Dinamo i Goricu, i to treba cijeniti. Rekli smo još u veljači da ćemo dati sve od sebe, čak i ako ispadnemo iz lige, a sad klub ima priliku stabilizirati se kroz drugu ligu nakon ovih turbulencija, graditi nove temelje. Nije sve loše, planiraju se i novi tereni i drugi dobri potezi"

Budućnost u Šibeniku

"Htjeli smo igrali uravnoteženo. Pokušali smo, ali nedostajalo nam je kvalitete. Ovim dečkima je ovo prva sezona u prvoj ligi, a nemamo ni širinu kadra za uvođenje dodatne energije s klupe. O mojoj budućnosti u Šibeniku još nismo pričali, razgovarat ćemo konkretno i otvoreno ako klub želi dalje raditi sa mnom. Imam i ja svoje ideje, a možda mogu jednom i knjigu napisati o tome što smo sve prošli"

Još vijesti