Natjecanja > Hrvatski kup

Velika je stvar osvojiti Kup

Leko: "Nije bilo
lijepo, no ovako se
pobjeđuje u finalu"

25.05.2023.
Leko: "Nije bilo lijepo, no ovako se pobjeđuje u finalu"
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hajduk je u Rijeci obranio naslov pobjednika SuperSport Hrvatskog nogometnom kupa, svladavši Šibenik rezultatom 2:0, a susret je prokomentirao trener Ivan Leko.

Povratak pobjedničkog mentaliteta

"Velika je stvar osvojiti Kup. Govori se da je Kup utješna nagrada, no polako vraćamo pobjednički mentalitet i to je jako važno. Utakmica je bila kakva se i očekivala, zatvorena, bez pogrešaka, no bili smo koncentrirani i zasluženo pobijedili. Nije bilo lijepo za gledanje, no ovako se pobjeđuje u finalu. Hvala svima koji su uložili svoju energiju i vjerovali, navijačima koji su opet došli. Sada smo bolji nego u siječnju, a u velikom klubu dobar si samo onoliko koliko je dobra zadnja utakmica"

Igranje dobivenih utakmica i polagani rast

"Zadnja tri do četiri tjedna smo govorili da sve radimo za ovaj Kup, a s obzirom na razliku u formi mogli smo samo mnogo toga izgubiti. Mnogi veliki klubovi gube u Kupu, ali bili smo mirni, čekali, i bila je to dosadna, vrlo teška utakmica. Već sedam utakmica nismo primili pogodak, znamo što radimo u napadu, a nekad postignemo tri pogotka, nekad niti jedan. Rastemo polako, makar sam ja pokušao prebrzo doći do određene razine. Osim toga, nedostajali su nam važni igrači, ali uz sve poteškoće možemo biti zadovoljni, to govore i brojke"

Nema opuštanja

"Momčad dobro trenira, uživamo zajedno, ali nema trenera na svijetu koji može jamčiti da će dobiti jednu utakmicu. Ja sam uz Hajduk preko 40 godina i ovo mi mnogo znači, čak i uz pritisak. Došao sam svjesno, svojom odlukom, i znam da nema nikakvog opuštanja. Da mi je netko u prosincu rekao da ćemo biti drugi i osvojiti Kup, potpisao bih. Ono su mi bili najgori mjeseci u životu, no prošao bih ih ponovno za ovaj osjećaj. Za sljedeću sezonu to ne bih potpisao"

Još vijesti