Grassroots > Ostalo

Uspješna organizacija

U Splitu održano 19.
izdanje projekta
Special Power League

14.06.2023.
U Splitu održano 19. izdanje projekta Special Power League
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U Splitu je održano 19. izdanje projekta Special Power League, sportske lige za djecu s teškoćama u razvoju, koji je pokrenula udruga "Akademija zdravog življenja", a uspješno se provodi već šestu godinu s ciljem socijalnog uključivanja djece s poteškoćama u razvoju kroz sport.

Još jedno prekrasno izdanje projekta održano je na nogometnim terenima NK Omladinac Vranjic i Poljud, uz nastup članova sljedećih udruga i institucija: Sportska udruga Veliko srce iz Koprivnice, Udruga Latice, Udruga za autizam Pogled Nedelišće, Škola za odgoj i obrazovanje Pula, Bili Tići - sportska udruga za osobe s Downovim sindromom iz Splita, Udruga Sindrom Down 21 Rijeka, Udruga Sindrom Down 21 Zagreb, Centar za odgoj. 

Prvi dan turnira na terenu NK Omladinac Vranjic otvoren je utakmicom između domaćina Hajduka SPT i Sloge Čakovec, a nakon odigranih nogometnih susreta zajedničko druženje nastavljeno je u prostorijama kluba uz dobru glazbu i roštilj.

foto: Arhiva HNS

Drugi dan turnira nogometni susreti nastavljeni su na pomoćnom terenu Gradskog stadiona Poljud. Bez obzira na veliku vrućinu, sudionici su pokazali svoje nogometno umijeće i želju za igrom i druženjem. Također, na nogometnim susretima prisustvovala je nekolicina navijača, pripadnika navijačke skupine Torcida koji su svojim navijanjem i bodrenjem svih ekipa podigli atmosferu na vrhunsku razinu, stvarajući nezaboravno iskustvo za sve prisutne. 

Na 19. izdanju turnira Special Power League sudjelovali su članovi klubova Istra 1961 SPT, Sloga Čakovec SPT, Slaven Belupo SPT, Dinamo SPT,  Hajduk SPT, Rijeka SPT. 

foto: Arhiva HNS

Po završetku sportskog susreta održana je i svečana dodjela pehara, medalja i prigodnih poklona. 

Cijeli projekt, čiji je ambasador hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić, utemeljen je na druženju, inkluziji, sportskom angažmanu i zabavi.

foto: Arhiva HNS

foto: Arhiva HNS

Još vijesti