Grassroots > Playmakers

Mentor programa Playmakers

John Ackerley
posjetio HNS

20.06.2023.
John Ackerley posjetio HNS
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Gost Hrvatskog nogometnog saveza bio je John Ackerley, mentor projekta UEFA Playmakers koji je nastao u suradnji između Disneyja i Uefe, a koji je HNS počeo provoditi s ciljem promocije ženskog nogometa.

Ackerleyev posjet uključivao je sastanke s vodećim ljudima Playmakers projekta u Hrvatskoj i u ženskom nogometu, voditeljicom Helennom Hercigonjom-Moulton, Grassroots managerom Antoniom Grahovcem, koordinatorom za ženski nogomet Božidarom Miletićem, Playmakers pripravnicom Dunjom Štokan i instruktoricom Nogometnog središta Zagreb Marijom Damjanović.

Na sastancima se raspravljalo o temama poput uloge medija, praćenju registracije sudionika na treninzima, utjecaju projekta na ženskom nogometu u državi i razvojnom putu igračica u ženskim klubovima poslije sudjelovanja u Playmakers programu.

Ciljevi posjeta HNS-u Johna Ackerleyja bili su poboljšavanje odnosa s ljudima involviranima u projektu, pružanje podrške u planiranju razvojnog puta  igračica nakon sudjelovanja u projektu, održavanje kvalitete programa, tehnička podrška, usmjeravanje i mentorstvo, razmjena dobre prakse drugih nacionalnih udruga, prilika za posebne sastanke, dodatne marketinške i medijske mogućnosti za podršku profilu programa, odnosno ojačavanje odnosa s Uefom.

foto: Arhiva HNS

Prilikom posjeta John Ackerley je imao priliku gledati pokazni Playmakers trening na terenu GNK Dinama na kojem je sudjelovalo 35 djevojčica iz Playmakers centara unutar NS Zagreb koje su povezani sa ženskim nogometnim klubovima ili akademijama ŽNK Dinama, ŽNK Agrama, ŽNK Savica CC i Sesvetskog Kraljevca. 

Voditelji Playmakers centara unutar središta Zagreb Doris Tomić (ŽNK Dinamo), Deni Orešković (ŽNK Savica), Iva Bačić (ŽNK Agram) organizirali su  trening s volonterima Ivanom Carom (Sesvetski Kraljevec) i Dorom Merle (ŽNK Savica).

Podaci Uefinih istraživanja na područje Hrvatske potvrdili su uspjeh Playmakers programa jer 95 posto roditelja čija su djeca u programu kažu da su zadovoljni treninzima i 97 posto voditelja ili trenera koje vode Playmakers centre su također zadovoljne projektom, što bi moglo biti poticaj za uključivanje više djevojčica i roditelja od iduće sezone na Playmakers treninzima diljem Hrvatske.

foto: Arhiva HNS

foto: Arhiva HNS

foto: Arhiva HNS

Još vijesti