Grassroots > Veterani

Radno u Sesvetama

Održana 6. sjednica
Komisije za
veteranski nogomet

23.08.2023.
Održana 6. sjednica Komisije za veteranski nogomet
foto: HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U Sesvetama je održana 6. sjednica Komisije za veteranski nogomet Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza.

 

U izvješću o radu za ovu godinu istaknuto je da je selekcija veterana HNS-a do sada nastupila na osam utakmica diljem Hrvatske, a do kraja godine planira odigrati još dvije (17. rujna Koritna, 24. rujna Vihor Baška) te gostovati u Grazu (mali nogomet, prosinac 2023.). Završnica prvenstvo veterana (23. prvenstvo) bit će održana u Rovinju od 29. rujna do 1. listopada.

Na sjednici se raspravljalo o statusu i pravu nastupa igrača veterana te je donesena odluka da se dozvoli registracija igrača veterana iznimno tijekom natjecateljske sezone 2023./2024. igračima koji su rođeni između 1. srpnja 1987. i 30. lipnja 1989. godine, te isti mogu nastupiti isključivo za veteransku momčad. U zapisniku utakmice za pojedinu utakmicu mogu biti korištena najviše 3 (tri) igrača koji zadovoljavaju taj uvjet. U taj broj se ne računaju igrači koji su registrirani u tip registracije Veteran, sukladno starom Pravilniku o statusu igrača i registracijama zaključno s datumom 30. lipnja 2022. godine.

Na 23. prvenstvu Hrvatske pravo nastupa na imaju samo igrači rođeni 30. lipnja 1987. godine i stariji, odnosno oni koji su registrirani sukladno starom Pravilniku o statusu igrača i registracijama zaključno s datumom 30. lipnja 2022. godine. Ista će se odluka proslijediti Županijskim nogometnim savezima.

Završena je monografija veterana HNS-a (četvrt stoljeća veterana HNS-a) te je ista spremna za tiskanje, a sama promocija planira se održati tijekom studenoga ove godine, nakon čega će biti dostupna klubovima.

Još vijesti