Grassroots > Veterani

23. izdanje u Rovinju

Moslavina iz Kutine
veteranski prvak
Hrvatske

02.10.2023.
Moslavina iz Kutine veteranski prvak Hrvatske
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Moslavina iz Kutine veteranski je prvak Hrvatske na 23. izdanju, održanom proteklog vikenda u Rovinju i Rovinjskom selu u organizaciji Komisije za veteranski nogomet Izvršnog odbora Hrvatskog nogometnog saveza.

Kutinjani su u finalnom susretu bili uspješniji od veterana zagrebačke Trešnjevke rezultatom 3:1 i nakon prošlogodišnjeg trećeg mjesta u Metkoviću ove godine potpuno zaslužno osvojili prvo mjesto.

Treće mjesto osvojili su veterani VHNK Dubrovnik, koji su poslije izvođenja jedanaesteraca bili uspješniji od momčadi Jadran Poreč 5:4.

foto: Arhiva HNS

Najbolji igrač turnira je Ante Batarelo iz pobjedničke momčadi Moslavine, odakle dolazi i najbolji strijelac Danko Cerovečki s četiri postignuta pogotka, dok je najbolji vratar Mate Zubak iz veterana Trešnjevke. Na prvenstvu su sudjelovale rekordne 33 momčadi.

Prvenstvu u Rovinju prisustvovala je i delegacija Hrvatskog nogometnog saveza koju su predstavljali dopredsjednik Mario Smodlaka, ujedno i predsjednik Komisije za veteranski nogomet HNS-a (Milan Rukavina, Gašpar Begonja, Željko Stipanić, Dražen Šimunić, Tomo Pršir, Milan Španjić, Nenad Stražanac - tehnički tajnik, Robert Uroić - glavni tajnik), predsjednikovi savjetnici Zorislav Srebrić i Stjepan Merkaš, te glavni tajnik Nogometnog saveza istarske županije Robert Fonović. Brigu o suđenju vodio je Šime Vukić, član komisije Nogometnih sudaca HNS-a.

foto: Arhiva HNS

Još vijesti