Natjecanja > Futsal

Futsalska Liga prvaka

Olmissum slavio,
Futsal Dinamo poražen
u uzbudljivoj
završnici

25.10.2023.
Olmissum slavio, Futsal Dinamo poražen u uzbudljivoj završnici
foto: CROPIX
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatski predstavnici u futsalskoj Ligi prvaka imali su danas polovični učinak, aktualni prvak Futsal Dinamo je u uzbudljivoj utakmici poražen od Lubawe (7:9), a Olmissum je pobijedio Ayat (3:2).

Dinamovci su gubili 0:6 i 3:8, a onda se vratili na 7:8 i došli nadomak izjednačenja te je svake sekunde visio pogodak na obje strane. No, Poljake je spašavao okvir vrata, a nakon greške domaćina minutu i pol prije kraja je Kaniewski je zabio za konačnih 9:7.

U petak su na rasporedu utakmice posljednjeg trećeg kola. Sastaju se od 16 sati Lubawa i Orebro te od 19 sati Futsal Dinamo i Titograd.

Doprvak Olmissum ostvario je pobjedu u prvom kolu skupine 1 Glavne runde Lige prvaka, na domaćem terenu u Omišu svladao je kazahstanski Ayat 3:2.

Jeremy Bukovec doveo je Olmissum u vodstvo krajem prvog dijela, a Kazahstanci su izjednačili golom Luana Marcela u 25. minuti. Potom je u 28. i 29. minuti dva gola dao Antonio Sekulić i kasnije se pokazalo postao igrač odluke.

Do kraja je Ayat uspio tek smanjiti na 2-3 pogotkom Lucasa Iana četiri minute prije kraja, ali je hrvatski predstavnik u završnici izdržao suparničke nalete i time upisao vrlo važnu pobjedu.

U četvrtak Olmissum u drugom kolu svoje skupine igra protiv ukrajinskog Hita, a utakmica počinje u 20 sati. Od 16 sati igraju Sporting i Ayat.

Liga prvaka, skupina 5 (2. kolo):

Futsal Dinamo - Lubawa 7:9

Titograd - Orebro 7:2

Redoslijed: 1. Lubawa 4 boda, 2. Titograd 4, 3. Futsal Dinamo 3, 4. Orebro 0.

Liga prvaka, skupina 1 (1. kolo):

Olmissum - Ayat 3:2

Sporting - Hit Kijev 2:2

Redoslijed: 1. Olmissum 3 boda, 2. Sporting 1, 3. Hit Kijev 1, 4. Ayat 0.

Još vijesti