HNS > Sudačka komisija

Redovne aktivnosti

Održan seminar
talent sudaca prve i
druge skupine

09.11.2023.
Održan seminar talent sudaca prve i druge skupine
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U prostorijama odjela Komisije nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza i na terenima Nogometnog kluba Sesvete održan je 33. seminar talent sudaca prve i druge skupine, koji je u cijelosti provela mentorska komisija KNS HNS-a sa stručnim suradnicima.

Na 33. seminaru talent sudaca prve i druge skupine nazočilo je četrdesetak sudaca. Seminar je bio edukativno-praktičnog karaktera, tijekom kojega su suci odslušali stručna predavanja, a na terenu za igru odrađivali praktične vježbe u vidu simuliranih incidenata unutar i izvan kaznenog prostora, incidenata zaleđa, kretanja i postavljenja tijekom igre i u prekidu, korištenja koridora praćenja igre, adekvatnog komuniciranja s igračima… 

Tijekom edukativnog dijela suci su razmatrali specifične incidente kroz grupni rad, a navedeno je za svrhu imalo ujednačen i uniformiran način razmatranja određenih incidenata, odnosno konzistentniju primjenu tehničkih i disciplinskih mjera.

Ciljevi i zadaci seminara bili su unaprijediti sudionike seminara kroz stručna predavanja i praktične vježbe na terenu za igru. Glavni i pomoćni suci odslušali su stručna predavanja s temama analize incidenta, kretanja i pozicioniranja, uz naglasak na timski rad. Grupni rad se ticao edukacijske primjene PNI, uz analizu incidenata korištenjem video-klipova.

foto: Arhiva HNS

Još vijesti