HNS > Ulaznice

Informacije za navijače

Informacije o drugoj
fazi prodaje ulaznica
za EURO 2024.

01.12.2023.
Informacije o drugoj fazi prodaje ulaznica za EURO 2024.
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Nakon završetka prve faze prodaje ulaznica koja je u listopadu bila namijenjena neutralnim navijačima (dok sudionici Eura nisu još bili poznati), od 1. prosinca kreće druga faza prodaje kada se za ulaznice mogu prijaviti navijači hrvatske nogometne reprezentacije, a prijave će trajati do 12. prosinca 2023. godine.

Prodaju ulaznica organizira isključivo UEFA putem svoga portala za ulaznice. Navijači koji žele kupiti ulaznice u sektoru za hrvatske navijače mogu se registrirati već od 1. prosinca na EURO2024.com, a potom od 4. prosinca i prijaviti za ulaznice koje žele kupiti na način da odaberu opciju "Fans of ..." i potom odaberu Hrvatsku. Nakon toga slijedi odabir utakmica, broj ulaznica po utakmici (od 1 do 4) te kategorija ulaznica, s tim da se može odabrati opcija da kupac,  u slučaju da nema raspoloživih ulaznica za željenu kategoriju, pristaje na jednu kategoriju više ili niže u odnosu na početni odabir. U slučaju da potražnja premaši raspoloživu kvotu, UEFA će organizirati ždrijeb kojim će se odrediti koji će navijači dobiti pravo na kupnju ulaznica. UEFA će tijekom siječnja e-mailom obavijestiti sve prijavljene o rezultatima ždrijeba, a onima koji su imali sreće u ždrijebu, otvorit će rok za plaćanje. Napominjemo da je ključni podatak po kojem će se u ždrijebu identificirati navijači hrvatske reprezentacije unos OIB-a u polje za ID broj.

Kako bi više od četvero navijača moglo sjediti zajedno, u prijavi postoji opcija "I HAVE GOT MY FRIEND’S GROUP ID" putem koje se može unijeti broj prijave kupca s kojim se želi zajedno sjediti.

Za utakmice daljnjh faza natjecanja, UEFA će voditi liste čekanja te će u slučaju plasmana reprezentacije u daljnju fazu natjecanja, kada ulaznice postanu dostupne, kontaktirati navijače koji su se prethodno prijavili za ždrijeb.

OSOBE S INVALIDITETOM

Osobe s invaliditetom se na isti način prijavljuju za ulaznice, s tim da se besplatna ulaznica za pratitelja/osobnog asistenta može zatražiti prilikom prijave. Sjedalo za pratitelje nalazit će se u neposrednoj blizini osobe s invaliditetom.

ULAZNICE ZA HRVATSKI SEKTOR (10.000 ULAZNICA)

Na ovom prvenstvu UEFA će prvi put primijeniti sustav prema kojem će navijači svih reprezentacija na svim utakmicama natjecanja po skupinama, bez obzira na kapacitet stadiona na kojem igraju pojedine utakmice, imati na raspolaganju 10.000 ulaznica, umjesto dosadašnjeg sustava gdje su navijači imali određeni postotak stadiona, pa tako navijači neće biti zakinuti ako njihova reprezentacija igra na manjem stadionu.

U daljnjim fazama natjecanja ta brojka se mijenja - tako će za utakmice osmine finala i četvrtfinala navijači svake reprezentacije imati po 6.000 ulaznica, za polufinala po 7.000 ulaznica, a za finale ponovno po 10.000 ulaznica.

Hrvatski nogometni savez će u dogovoru s Uefom od ulaznica namijenjenih hrvatskim navijačima osigurati izravnu kupovinu dijelu najvjernijih navijača po sustavu koji se primjenjivao u posljednjih nekoliko utakmica kvalifikacija. Tako će za svaku utakmicu u grupnoj fazi, 500 navijača s najviše dolazaka na utakmice reprezentacije u proteklih pet godina na svoj e-mail dobiti informacije o mogućnosti izravne kupnje do dvije ulaznice preko Uefinog portala za ulaznice, pored ždrijeba. Također, 500 ulaznica za svaku utakmicu grupne faze bit će namijenjeno klupskim navijačkim udrugama, koje će na isti način na svoj e-mail dobiti informacije o mogućnosti izravne kupnje ulaznica.

Na priloženom grafikonu vidljiva je planirana raspodjela prava na kupnju ulaznica za utakmice hrvatske reprezentacije, prema kojoj je za navijače (javna prodaja, najvjerniji navijači, klupske navijačke udruge) predviđeno 90 posto dostupnih ulaznica za kupnju.

MOBILNE ULAZNICE

100% ulaznica za Euro 2024 bit će mobilne ulaznice. Mobilnim ulaznicama bit će moguće pristupiti samo putem aplikacije UEFA Tickets. Svaki kupac ulaznica bit će od kraja travnja ili od početka lipnja obaviješten putem e-pošte kada će mu ulaznice biti dostupne u mobilnoj aplikaciji UEFA Tickets, te ako istu već nema od ranije, dobit će uputu kako preuzeti aplikaciju, gdje će trebati prihvatiti Uvjete i odredbe prije nego što pristupi svojim ulaznicama. Svaki eventualni korisnik ulaznice morat će dati svoje osobne podatke u aplikaciji UEFA Tickets prilikom registracije: puno ime, datum rođenja, broj dokumenta, državljanstvo, mail adresu i broj telefona. QR kod na ulaznici će biti prikazan samo na dan utakmice.

Na službenoj stranici Europskog prvenstva za prodaju ulaznica bit će u proljeće 2024. godine otvorena i službena platforma za preprodaju ulaznica, kako bi navijači na siguran način mogli kupiti ulaznice od drugih navijača kojima one neće trebati ili koje neće moći koristiti.

Više informacija o cijeloj proceduri prodaje ulaznica možete pronaći na Uefinim stranicama s najćešće postavljanim pitanjima.

Još vijesti