Grassroots > Veterani

Nastavljena tradicija

Reprezentacija
veterana Hrvatske
nastupila na turniru
u Grazu

28.12.2023.
Reprezentacija veterana Hrvatske nastupila na turniru u Grazu
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

U Raiffeisen Sportparku u Grazu i ove godine je održan tradicionalan turnir nogometnih legendi koji je ispunio sva očekivanja organizatora i okupio više od tri tisuće gledatelja.

Sav prihod od turnira, u organizaciji “Lions cluba Graz”, namijenjen je socijalno ugroženim obiteljima i ljudima s potrebama. Ovaj put najboljom se pokazala momčad GAK-a 1902 koja je u finalu slavila protiv gradskog rivala Sturma 4:2. Na turniru je nastupila i reprezentacija veterana Hrvatske koja je nakon tri finala u protekla tri nastupa, ovaj put rezultatski potpuno podbacila i na kraju doživjela četiri poraza.

U skupini su poraženi od All Star Team Westa 3:0, Austrije Beč 4:5 (Leko 3, Firer) i Rapid Beč 4:6 (Firer 2, Mumlek, Leko) te na kraju i u razigravanju za sedmu poziciju od DSF Leobena 2:4 (Mijatović i Leko).

Treće mjesto pripalo je momčadi Austrije Beč pobjedom 4:2 protiv All Star Team Westa nakon izvođenja sedmeraca, u regularnom dijelu bilo je 1:1. Najkorisniji igrač bio je Michael Liendl s osam postignutih pogodaka, a najbolji vratar Hans Peter Berger iz All Star Team West.

Za reprezentaciju veterana Hrvatske nastupili su: Ante Džaja, Goran Vincetić, Damir Mužek, Alen Mrzlečki, Hrvoje Štrok, Nikola Šafarić, Rajko Vidović, Miljenko Mumlek, Ivan Firer, Vlatko Sarapa, Krešimir Čivrag, Jerko Leko, Mario Mijatović i Dalibor Vokić.

Stručni stožer činili su Robert Uroić - izbornik, Robert Radić - pomoćnik izbornika, Slobodan Marušić - trener golmana, Nenad Stražanac - službeni predstavnik i Sandi Ravbar - fizioterapeut. 

Ekspediciju su činili i članovi Komisije za veteranski nogomet IO HNS-a Milan Španjić, Željko Stipanić, Milan Rukavina, Tomo Pršir i Dražen Šimunić.

Još vijesti