Grassroots

Ugledni gosti

Predstavnici Uefinog
Grassroots odjela u
radnom posjetu HNS-u

29.01.2024.
Predstavnici Uefinog Grassroots odjela u radnom posjetu HNS-u
foto: Arhiva HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Gosti Hrvatskog nogometnog saveza bili su predstavnici Uefinog Grassroots odjela, Helen Croft i Robin Russell, koji su se upoznali sa svim Grassroots programima koje provodi krovna organizacija hrvatskog nogometa.

Tijekom trodnevnih sastanaka koje su vodili HNS-ov Grassroots menadžer Antonio Grahovac i Grassroots asistentica Helenna Hercigonja-Moulton prezentirane su teme koje su se ticale HNS-ove Grassroots strategije, programa "Nogomet u škole”, programa "Special Power League" za osobe s poteškoćama u razvoju, veteranskog nogometa, trenerske edukacije na Grassroots razini (UEFA C tečaj i Grassroots certifikat), ženskog nogometa i programa UEFA Playmakers, programa za razvoj klubova, programa nogometne društvene odgovornosti, odnosno suradnje Grassroots odjela s medijima i komunikacijskim odjelom.

Gosti sastanka bili su partneri Hrvatskog nogometnog saveza koji su prezentirali svoj rad na projektima, Ivan Dujić, glavni tajnik Hrvatskog školskog sportskog saveza s kojim HNS provodi projekt "Nogomet u škole", Robert Uroić ispred Komisije za veteranski nogomet te Dario Jagić i Kristijan Batelić iz Akademije Zdravog Življenje, s kojima HNS surađuje na projektu "Special Power League".

foto: Arhiva HNS

“Nastojali smo pred uglednim gostima iz Uefe dati na važnosti suradnji Hrvatskog školskog sportskog saveza i HNS-a i tako pružili mogućnost djeci dodatno bavljenje školskim sportskim aktivnostima i ukazali na važnost svih aspekata koje sport pruža djeci. Hrvatska je sportska nacija, Hrvatska voli nogomet, u tom pogledu HNS je prepoznao važnost HŠSS-a kao partnera koji će sve to omogućiti djeci, ali i pronaći nove talente poput naših proslavljenih reprezentativaca koji nas toliko uveseljavaju”, rekao je Ivan Dujić.

Gosti iz Uefe posjetili su u društvu svojih domaćina Nogometni klub Lokomotivu i ženski nogometni klub Savicu i na licu mjesta se uvjerili na koji način treniraju omladinski pogoni Grassroots i profesionalnih klubova.

foto: Arhiva HNS

Još vijesti