Natjecanja > Lige > SuperSport HNL

Odluke disciplinskog suca

Novčane kazne za
Dinamo, Goricu,
Rijeku i Hajduk

13.03.2024.
Novčane kazne za Dinamo, Goricu, Rijeku i Hajduk
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Disciplinski sudac SuperSport Hrvatske nogometne lige, Alan Klakočer, donio je odluke o kaznama iz utakmica 26. kola.

GNK Dinamo se kažnjava jer je na prvenstvenoj utakmici 26. kola Dinamo - Slaven Belupo domaća navijačka skupina (BBB), smještena na sjevernoj tribini, u 7. minuti zapalila jednu baklju, u 19. minuti jednu baklju i bacila jednu petardu, u 23. minuti zapaljene su rasprskavajuće rakete te je bačen jedan topovski udar i jedna petarda, u 66. minuti bačena su dva topovska udara, zapaljene četiri dimne kutije, deset baklji i jedna bljeskalica koja je bačena na tartan stazu iza gola, te je u 71. minuti zapaljena jedna dimna kutija, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 2.500 eura.

HNK Gorica se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 26. kola Gorica - Hajduk gostujući navijači (Torcida), smješteni na istočnoj tribini, u 1. i 23. minuti zapalili po jednu baklju, u 27. minuti zapalili dvije baklje, od 71. do 73. minute zapaljeno je dvadeset sedam baklji, dvije bljeskalice i jedna petarda, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 1.400 eura.

HNK Rijeka se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 26. kola Rijeka - Osijek domaći navijači (Armada), smješteni na sjevernoj tribini, u 24. minuti zapalili dva stroba i jednu baklju, u 60. minuti deset strobova i četiri baklje, te u 67. minuti jednu dimnu bombu, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. istog članka DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini 1.400 eura.

HNK Hajduk se kažnjava jer su na prvenstvenoj utakmici 26. kola Gorica - Hajduk gostujući navijači (Torcida), smješteni na istočnoj tribini, u 1. i 23. minuti zapalili po jednu baklju, u 27. minuti zapalili dvije baklje, od 71. do 73. minute zapaljeno je dvadeset sedam baklji, dvije bljeskalice i jedna petarda, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 2. DP HNS-a, te se na temelju istog propisa izriče novčana kazna u visini od 4.200 eura.

Postupak po žalbi Hajduka, izjavljenoj protiv odluke broj 024/24 od 15. veljače 2024. godine, nastavit ée se nakon što Žalbena komisija donese konačnu odluku.

Još vijesti