Reprezentacija > Muška > A

Tri obrane Ivice Ivušića

Hrvatska na
jedanaesterce
svladala Tunis, u
finalu protiv Egipta

23.03.2024.
Hrvatska na jedanaesterce svladala Tunis, u finalu protiv Egipta
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatska nogometna reprezentacija odmjerila je snage s Tunisom u polufinalu ACUD Cupa, a odluka je pala s bijele točke, pri čemu je junak Vatrenih postao vratar Ivica Ivušić.

HRVATSKA - TUNIS 0:0 (0:0, 5:4 - 11m)
ACUD Cup, polufinale.
Cairo International Stadium, Kairo.

Sudac: M. Maarouf Eid (Egipat)

Strijelci: -

Žuti kartoni: Kechrida (19'), Majer (90')

Hrvatska: Livaković (46' Ivušić), Sosa, Erlić (59' Ćaleta-Car), Gvardiol, Juranović, Brozović (59' Marco Pašalić), Modrić (59' Vlašić), Kovačić (69' Majer), Pašalić, Ivanušec (69' Petković). Izbornik: Z. Dalić.

Tunis: Ben Said (Dahmen 90+5'), Abdi, Ghandri, Bronn, Kechrida, Jelassi, Achouri (88' Jaziri), Haddadi, Laidouni, Ben Romdhane, Rafia (73' Ltaief)

foto: Drago Sopta/HNS

Izabranici Zlatka Dalića plasirali su se u finale međunarodnog ACUD Cupa u Egiptu, nakon što su u polufinalu odigrali 0:0 s Tunisom i potom slavili u raspucavanju s bijele točke.

Tijekom 90 minuta bilo je nekoliko prilika s obje strane, pri čemu je Hrvatska dominirala u posjedu lopte, a najbliže su pogotku među Vatrenima bili PašalićKramarić, Ivanušec i Gvardiol

foto: Drago Sopta/HNS

Odluka je ipak morala pasti s 11 metara, a u prvoj seriji Dahmen je zaustavio Vlašić, no Ivušić je u četvrtoj seriji obranio pokušaj Jelassija, a isto je učinio u šestoj seriji Jaziriju te napokon u sedmoj seriji Haddadiju, nakon što je Marco Pašalić realizirao posljednji hrvatski udarac.

Hrvatska će u finalu igrati protiv domaćina Egipta, u utorak 26. ožujka s početkom u 21:00 po hrvatskom vremenu.

foto: Drago Sopta/HNS

 

Još vijesti