Reprezentacija > Muška > A

Izbornikove pohvale

Dalić: “Želimo
trofej u Kairu”

24.03.2024.
Dalić: “Želimo trofej u Kairu”
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, Zlatko Dalić, bio je zadovoljan plasmanom Vatrenih u finale ACUD Cupa u Egiptu, bez obzira na to što je polufinalna pobjeda nad Tunisom stigla tek poslije izvođenja jedanaesteraca.

Za Dalića je za kormilom Vatrenih “bijela točka” još jednom bila sretna.

"Bilo bi bolje da smo na jedanaesterce pobijedili Španjolsku u finalu Lige nacije, a sada izgubili, ali dobro... Tako je to u nogometu”, rekao je Dalić, koji inzistira na ozbiljnom pristupu bez obzira na prijateljski karakter utakmica.

“Želimo osvojiti turnir, želimo taj trofej kad smo već ovdje. Opet ćemo skupiti snage i dati šansu nekim drugim igračima. Cilj je bio da se ovdje podružimo, da odradimo ovo bez ozljeda i da svi koji su tu dobiju priliku. Utakmica protiv Tunisa je bila teška, protivnik se branio cijelo vrijeme, stajao u bloku s desetoricom igrača i bio opasan u nekoliko kontranapada. Mi smo stvorili premalo šansi i to je problem. Međutim, nemam što zamjeriti igračima jer su se trudili i dali sve od sebe”

Izbornik je zadovoljan što njegova momčad nije primila gol i što je pobijedila.

"Napravili smo što smo htjeli. Dali smo priliku i nekim drugim igračima i ostvarili plasman u finale".

Tijekom utakmice je posebno upečatljivo bilo skandiranje domaćih navijača hrvatskom kapetanu Luki Modriću doslovno poslije svakog njegovog dodira s loptom.

"Dođeš u Egipat, u Afriku i svi navijaju za Luku, bodre ga i skandiraju njegovo ime. To pokazuje koliko je Luka priznat u svijetu", zaključio je Dalić.

Još vijesti