Reprezentacija > Ženska > A

KVALIFIKACIJE ZA EP 2025.

Ženska A
reprezentacija
poražena od Walesa

05.04.2024.
Ženska A reprezentacija poražena od Walesa
foto: HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Hrvatska ženska A reprezentacija upisala je poraz u utakmici kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025. Wales je na svom terenu u Wrexhamu slavio s 4:0.

Izabranice Nenada Gračana na gostujućem terenu u Walesu izgubile u susretu kvalifikacija za Euro. Prvi pogodak domaćin je postigao u četvrtoj minuti kad je mrežu zatresla Fishlock. Nakon toga, povećala je rezultat u 50. minuti, da bi samo minutu kasnije za 3:0 pogodila Rowe. James je postavila konačnih 4:0 u 56. minuti.

"Vrlo zahtjevna utakmica. Znali smo da je ova grupa jaka. Vidjeli smo i Wales koji je praktički u A grupi i, što je najvažnije od svega, ako shvatimo kako smo izgubili, to može biti i uspjeh. Ono što je mene, neću reći razočaralo, je da smo dobili tri gola u drugom poluvremenu u pet minuta i nismo mogli više reagirati", rekao je izbornik Gračan.

"Za mene ovo nije realan rezultat. Vidjeli smo drugo poluvrijeme da se može igrati. Prvo poluvrijeme smo malo popustile, ali drugo poluvrijeme smo bile bolje. Za mene smo izgubile 2:0", rekla je reprezentativka Tea Krznarić.

Slijedi utakmica protiv Ukrajine u utorak 9. travnja. Susret se igra u Zaprešiću na stadionu Ivan Laljak Ivić u 16:00 sati.

"Nadam se da će utakmica protiv Ukrajine biti bolja i da su igračice svjesne toga. Pokušat ćemo napraviti najbolje što možemo iako je natjecanje vrlo zahtjevno", tvrdi Gračan.

"Vjerujem u svoje cure i stožer te sam sigurna da ćemo se pokazati u najboljem svjetlu protiv Ukrajine i dati sve od sebe i da nas dočeka puno navijača na toj utakmici u Hrvatskoj", poručila je Krznarić.

 

WALES - HRVATSKA 4:0

Wrexham, Wales (stadion Racecourse Ground). Sutkinja: Zuzana Valentová (SVK). Strijelci: Fishlock 4', 50', Rowe 51', James 56'

WALES
Clark, Roberts, Woodham, Ladd, Evans, Powell, Rowe (51'), James (56'), Ingle, Hughes, Fishlock (4', 50')

HRVATSKA
Bačić, Kunštek, Nevrkla, Vračević, Balog, Krznarić, Krajnović, Jelenčić, Glibo, Pezelj, Lojna

Još vijesti