HNS

Konferencija za medije predsjednika HNS-a

Kustić: "Pokazali
smo spremnost
razriješiti sve
stvari"

25.04.2024.
Kustić: "Pokazali smo spremnost razriješiti sve stvari"
foto: Drago Sopta/HNS
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
  • RSS

Po završetku sjednice Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza, predsjednik Marijan Kustić održao je konferenciju za medije.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić razgovarao je s predstavnicima medija te ponovno izrazio zadovoljstvo održanom Skupštinom HNS-a.

"Sve je prošlo u najboljem redu, podržane su sve odluke i podsjetili smo se na sve uspjehe, bilo je odlično", sažeo je.

Nekoliko je riječi potom posvetio stranim sucima u SuperSport HNL-u te najavio nove poteze: "Svjesni smo da su se strani suci pokazali jako dobrima i mislim da ćemo u narednim danima donijeti još neke odluke o Sudačkoj komisiji. Nismo još donijeli odluku o finalu Kupa, konkretne poteze ćemo povući kada ubrzo dobijemo finalno izvješće povjerenstva, a razmišljanja idu i u smjeru stranog povjerenika".

"I uvođenjem stranih sudaca pokazali smo spremnost razriješiti sve stvari. Pogreške postoje i kod stranih sudaca, percepcija je takva kakva jest, a riješit ćemo to odlukama o funkcioniranju Sudačke komisije. Mi u Savezu to apsolutno želimo, da sve bude regularno i transparentno, želimo nove iskorake. Želja nam je imati suce na najvišoj razini, ali ponekad svi zajedno moramo dati podršku mladim sucima, čak i istrpjeti greške, to je ljudski. Bitno je da nema namjere i tu trebamo stati svi zajedno", nastavio je.

Hoće li se finale SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa i u budućnosti igrati na dvije utakmice?

"Mislim da je dobra odluka imati dvije utakmice finala Kupa. Razgovarajući sa svim akterima došli smo do zajedničkog zaključka da je tako najbolje, primjerice i kolege iz Slovenije također razmišljaju ponovno to uvesti. Ovako su obje momčadi u istoj situaciji, sve je moguće i mislim da ćemo tako nastaviti", kaže Kustić.

Predsjednik HNS-a govorio je i o stanju prvoligaških travnjaka: "Mi smo kao Savez napravili iskorak s ulaganjem u infrastrukturu i hibridnim terenima, a brigu o njima trebaju voditi vlasnici, odnosno klubovi i lokalne zajednice. Ne znam gdje to Savez svake godine mijenja terene klubovima. Vjerujem da će se to uskoro poboljšati, najviše u interesu samih igrača".

U kojoj je fazi gradnja kampa Hrvatskog nogometnog saveza u Velikoj Gorici?

"Bio bih najsretniji da to ide preko noći, ali postoji procedura prikupljanja dokumentacije. Ne ide to brzo, ali ide sve svojim tijekom i nadam se da će se uskoro riješiti. Predana je dokumentacija za lokacijsku dozvolu, onda idemo u postupak dobivanja građevinske dozvole te ćemo odrediti datum početka", zaključio je Kustić.

 

Još vijesti